Putno zdravstveno osiguranje

Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Osiguranje - Vaša pitanja

Staklo razbijeno kamenom iz kosilice JKP Zelenila Beograd

 

Pitanje iz oblasti osiguranja

Kosilica Gradskog zelenila mi je tokom košenja trave kamenčićem razbila zadnje staklo na automobilu. Automobil je bio parkiran na regularnom parking mestu. Nemam kasko osiguranje pa me interesuje koja je procedura da se ovakva šteta naplati?


razbijeno-staklo-automobila

 

Odgovor iz oblasti osiguranje

Poštovani, postoje dve varijante koje su u Vašem slučaju moguće a sve u zavisnosti od toga da li je štetu pričinilo vozilo koje je na sebi imalo kosilicu ili kosilica koju je nosio radnik zelenila (alat). I u jednom i u drugom slučaju potrebno je da odete u policijsku stanicu i date izjavu o događaju (šteti).Prilikom davanja izjave trudite se da se setite svih detalja a posebno obratite pažnju na vreme nastanke štete i tačnu lokaciju. To je kasnije bitno kako bi JKP Gradsko Zelenilo znalo ko je na toj lokaciji u to vreme radio, odnosno pričinio štetu.
1 SLUČAJ:
Ako je štetu napravila kosilica montirana na vozilo tada troškove popravke naplaćujete po polisi autoodgovornosti vozila koje je u vlasništvu JKP Zelenilo Beograd. Drugim rečima štetu će vam platiti osiguravajuća kuća koja je Zelenilu Beograd prodala polisu prilikom redovne registracije vozila. Potrebno je da pozovete JKP Zelenilo Beograd i raspitate se kod koje osiguravajuće kuće je klopljen ugovor o osiguranju od autoodgovornosti. Kada saznate taj podatak sa zapisnikom policije odlazite u osiguranje kako bi ušli u proceduru isplate štete.
2 SLUČAJ:
Ako je štetu napravio alat kojim je rukovao radnik JKP Gradkog Zelenila tada štetu naplaćujete po takozvanoj polisi opšte odgovornosti delatnosti (odgovornosti iz delatnosti firme). Ovu polisu po zakonima Republike Srbije JKP Gradsko Zelenilo najverovatnije poseduje pa ćete sa zapisnikom policije odlazite u JKP Zelenilo Beograd i šteta bi trebala da bude plaćena. Ako kojim slučajem JKP Gradsko Zelenilo ne poseduje ovu polisu tada je postupak dosta komplikovaniji i ulazite u tzv. građanski spor koji može da potraje...

 

kasko osiguranje

 

 

Podeli sa drugima