Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Vaša pitanja

Od 01.12.2009.godine
Interesuje me koliko iznosi prenos vlasništva vozila sa fizičkog lica na lice sa invaliditetom od 100%?
Popust za prenos vlasništva sa fizičkog lica na lice sa invaliditetom ne postoji. Postoje popusti kod registracije vozila i osiguranja za lica sa invaliditetom.
Da li se stupanjem na snagu novog Zakona o bezbednosti saobraćaja predviđa da motor bude potrošni materijal kao i u svim zemljama EU?
Ne. Sadašnjim nacrtom Zakona je predviđeno da se motor pregleda svaki put na tehničkom pregledu.
Da li se može registrovati BMW 318i čije je godište 1994 a uz to je i stranac?
Vozilo možete registrovati ako imate motor Euro 4 i uz plaćanje carine i poreza.
Da li se na udruženje, nevladinu organizaciju ili klub može registrovati strano vozilo?
Može ako je motor Euro 4 ali morate platiti carinu i porez.
Koji je postupak za dobijanje treće tablice za laku prikolicu za vuču gumenog čamca tezine 100kg. Prikolica je ručne izrade u sopstvenoj režiji, a korišćeni su originalni delovi za ugradnju (torziona osovina, vučna šapa,čekrk za zatezanje, kablovski prikljucak, rasveta..)? Vozilo je registrovano u Požarevcu.
Morate dostaviti originalnu dokumentaciju i izvršiti atestiranje kad nadležnog organa pa onda podneti zahtev za treću tablicu.
Danas sam izvrsio tehnički pregled vozila, sve papire i uplatnice odneo u SUP - Kraljevo gde je i registrovan auto da mi se overi saobraćajna dozvola, i kada sam predao sve papire na šalteru su mi rekli `` dodji sutra za saobracajnu`` a u pitanju je druga registracija vozila, znaci nisu potrebne nove tablice ni bilo sta drugo. Do sad znam za ostala vozila kad sam registrovao da nije bilo nikakvih problema i da su mi odmah sve zavrsili. Mogu li da dobijem objašnjenje zašto je ovo ovako ispalo da cekam da mi 24 sata overavaju saobraćajnu dozvolu i da sam zbog ovog slučaja ceo dan bio onemogućen da radim, i kada sam pitao kako da vratim bez saobraćajne auto kući oni su jednostavno rekli to nije naš problem. Šta da radim i kome da se obratim?
Po upravnom postupku Mup ima pravo da Vam odgovori na Vaš zahtev u roku od 30 dana.
Kako da registrujem vozilo koje je pronađeno posle krađe? Šta je potrebno za policiju?
Najpre treba da odjavite poternicu i dobijete potvrdu pa da krenete u postupak registracije vozila ako ste Vi vlasnik vozila.
Posto sam čuo oprečne komentare po pitanju postupka registracije automobila dobijenog na igri na sreću interesuje me šta je zapravo istina. Naime, ukoliko je neko ko je dobio automobil na taj način uredno platio porez na igre na sreću i time postao vlasnik automobila da li je to dovoljno da on sada i može da registruje taj automobil ili je neophodno da se plati i pdv? Video sam dosta oglasa u kojima ljudi prodaju automobile dobijene na igre na sreću za koje su platili porez na igre na sreću i tvrde da recimo ja kao budući novi vlasnik tog automobila ne treba da platim pdv, već samo prenos prava. Neke agencije koje se bave registracijom automobila su tu priču i potvrdile, dok nadležne službe u SUP-u tvrde da je neophodno da platim i pdv....tako da sam totalno zbunjen i vise ne znam šta je logično i tačno.... Nadam se da mi možete pomoći.
Smatramo da je Lutrija ili drugi organizator igre na sreću kao pravno lice platio pdv na vozilo pa stoga dobitnik ne bi trebao plaćati pdv koji je uredno plaćen.
Šta je zapravo lizing, i kako to funkcioniše?
Lizing kompanije suštinski finansiraju kupovinu vozila na više godina sa određenim procedurama rada.
Posedujem UVERENJE za korišćenje uređaja za pogon motornog vozila na TNG, broj 1101 od 17.03.2005 u kom su upisani svi podaci o ugradnji i važnosti uređaja. Uverenje je izdao AMSS-CMV. Da li na osnovu tog uverenja mogu da mi se upišu podaci u saobraćajnu dozvolu ili moram da idem ponovo na atest? Uverenje važi do 16.07.2014.god.
Možete. To ste trebali odmah da uradite ali može i sada.
Kolika bi bila procenjena vrednost vozila i šta to u principu znači (da li to predstavlja neku realnu cenu vozila, po kojoj bih mogao da prodam vozilo)?
To je realna cena vozila koja se koristi kao osnovica za obračun poreza , ugovaranje kasko osiguranja a može da posluži i kod prodaje vozila.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE