Vaša pitanja

Od 08.12.2009.godine
Zanima me kako se registruje potpuno novo vozilo (u ovom slučaju Fiat Punto kupljen preko akcije "staro za novo"). Pošto je nosilac kredita majka a želi da registruje auto na ćerku? U banci u kojoj se dobija kredit kažu da ne traže od klijenta da registruje auto na sebe. Ugovor sa auto kućom od koje se kupuje auto će biti na majku, ona nije iz iste opštine kao cerka, i to dodatno otežava "dolazak - odlazak" u sup-ove, pa nas zanima kakav nas postupak očekuje? Da li postoji neka mogućnost poklona ili tako nešto vezano za auta?
Ovakvo pitanje je najbolje postaviti MUP-u ili ministarstvu finansija.
Hoću da uvezem motor od Fiata Tipa 1,6 iz Republike Srpske. Tačnije iz Bjeljine, koji bih ubacio u Yuga. Šta mi je potrebno od papira i da li bih mogao da registrujem Yuga?
Yugo se nije proizvodio sa takvim motorom tako da bi ubacivanje takvog motora bila prepravka vozila. U ovom trenutku potrebni su račun i potvrde o plaćenoj carini i porezu kao dokaz o vlasništvu i da se izvrši atest nakon ugradnje motora (naravno pod uslovom da je moguća ugradnja).
Kupiću vozilo na strane tablice, i treba da ga odvezem na tehnički pregled, kako to da uradim, a ne smem da vozim vozilo sa stranim tablicama? Kakav je postupak ako me zaustavi policija?Da li ja sa lokacije na kojoj sam uradio tehnički pregled i platio osiguranje za gore pomenuto vozilo mogu da prevezem taj auto do mup-a da ga registrujem ako na polisi osiguranja nema broj tablica ( s`obzirom da tek treba da ih uzmem u mup-u) tj. da li je auto osiguran samo na osnovu broja šasije ili treba i broj tablica?
Vozilo se može prevesti šlepovanjem na kamionu. Vozilo koje je tehnički pregledano i za koje je plaćeno osiguranje može da se vozi uz uzimanje probne tablice za to vozilo.
Vlasnik sam vozila VW Bora 1.4 16v, sa motorom AHW258087 i brojem šasije WVWZZZ1JZYW372405, godina proizvodnje je 1999. Interesuje me da li moj auto ima euro 3 motor? Pozdrav i unapred zahvalan Dejan iz Bora.
Prema našim podacima motor sa oznakom AHW nije EURO 3.
Vidim da u proceni registracije ne postoji kombinovano vozilo,pa me zanima kako se računa registracija za njega, kao teretno ili kao putničko? Inače radi se o Nissan Navari 2004, ima nosivost 990kg. i 5 sedišta.
Registracija se računa prema tome tome koja vrsta vozila je upisana u saobraćajnu knjižici. Vrsta vozila kombinovano je samo podvrsta putničkog vozila te prema tome cena za kombinovano je ista kao cena za putničko. Ako je proizvođač vozilo deklarisao kao teretno onda se naplaćuje prema ceni za teretno vozilo.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE