Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Vaša pitanja

Od 25.01.2010.godine
Agencija je odjavila auto u moje ime i sutra bih trebao otići po dokumentaciju, MEĐUTIM da li bi mogao dovesti auto koji se nalazi 30km od moje kuće BEZ TABLICA, tj sa podacima odjave. Da napomenem, auto je registrovan do maja meseca i ima polisu osiguranja. DA LI SMEM BITI U SAOBRAĆAJU BEZ TABLICA, iako je auto registrovan???
Bez registarskih tablica, bez obzira na važeću registraciju ne smete ići u saobraćaj, jedino rešenje je šlep služba.
Hteo bih da uvezem auto iz Nemačke, pa bi me interesovalo na šta treba da obratim pažnju? Koji su mi prvi koraci u Srbiji? Kome prvo da se obratim?
Oko uvoza automobila najbolje je obratiti se nekoj špediciji, sa konkretnim podacima.
Koliko traje potvrda o izvršenom tehničkom pregledu i da li je moguće sa njom voziti automobil izvesno vreme do registracije?
To je obično 1-2dana, dok agencija ne završi registraciju, pod uslovom da registracije nije istekla.
Zanima me da li se pored plaćanja poreza na promet radi prenosa vlasništva, plaćaju i budžetske takse (i ako se plaćaju koliko one iznose)? Auto je putnički sa radnom zapreminom motora 2497, snagom motora 110, godinom proizvodnje 2000.
Kod promene vlasništva automobila, plaća se, administrativna taksa, porez na upotrebljavana vozila, i nova saobraćajna dozvola.Koliko one iznose možete videti ako parametre takvog vozila unesete u naš kalkulator registracije OVDE..
Molimo Vas da nam odgovorite, ko overava tehničku ispravnost teretnog vozila(tačka 8),u obrascu putni nalog? Mi smo mala firma koja ima dva automobila yugo, koji se tretiraju kao teretno vozilo. Pokušali smo da dobijemo odgovore od saobraćajnih policajaca,pitali na raznim internet forumima ali svuda smo dobijali oprečne odgovore.Mi kao mala firma nemamo tehnički pregled ni lice koje je odgovorno za tehničku ispravnost. Da li u tom slučaju moramo svako jutro da vozimo automobile na tehnički pregled kako bi nam neko potpisao putni nalog (priznaćete ovo je neizvodljivo), a sa druge strane policajci su nam nekoliko puta skrenuli pažnju da moramo imati potpis na mestu odgovornog za tehničku ispravnost?
Ukoliko u firmi nemate ovalščeno lice, saobraćajnog ili mašinskog tehničara, za motorna vozila, možete napraviti ugovor sa najbližim tehničkim pregledom, i kod njih ovrevati mesečno.
Imam bmw 525 1990 god, 141kw, odjavio sam ga u Novom Sadu i vratio tablice i platio porez ali na svoje ime, a sad hoću da ga registrujem na invalida tj. na rođenog brata, on je invalid 80-85 posto, desna ruka mu je oduzeta (pokidao je nerve u saobraćajnoj nesreći) i ruka mu je paralizovana. Sad me intresuje >>> da li moram da platim opet porez i koliko je registracija za >>> taj >>> auto???Auto je star 20 godina.
Kod kupoprodaje automobila, registrovanih u Srbiji, invalidi nemaju nikakve pogodnosti, sem kod registracije, invalidi preko 80%, /vojni, civilni invalidi rata, invalidi rada/, ili invalidi koji imaju telesno oštećenje 60% i više, a za posledicu imaju nesposobnost donjih ekstremiteta. Stepen invalidnosti dokazuju rešenjem, i ostvaruju popust od 10% na vrednost polise, popust od 95% na taksu za javne puteve, i plaćaju administrativnu taksu u celosti.
Imam austrijsku vozačku dozvolu. Kako da je prevedem na našu srpsku položio sam 1987 godine. Šta mi je potrebno od papira?
Da bi se strana vozačka dozvola prevela na srpsku treba uraditi sledeće:
- prevod kod sudskog tumača
- 2 fotografije
- lična karta
- pasoš ili dokaz o boravku u inostranstvu
- uplatiti takse
- lekrasko uverenje
Ovo se završava, u Sup Ljermontova 12a, Beograd.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE