Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Vaša pitanja

  Od 19.05.2010.godine

Hteo sam da uvezem i carinim neki auto iz Nemačke, pa sam neodlučan iz razloga što svaki dan slušam različitu priču oko carine i ostalih troškova, pa bih vas zamolio da mi izračunate i objasnite koliko bi ukupno koštalo da se carini i registruje na BG-table Alfa Romeo 156 110kw, 03/2001 godište, sa predjenih 140 hiljada km? Zamolio bih vas da mi objasnite korak po korak, kojim redosledom trebam da zavr[avam i pla'am dokumentaciju.
Ukupne dažbine se izračunavaju kao: carinska osnovica + carina = poreska osnovica na koju se jeoš dodaje porez. U vašem slučaju je carinska tarifa 7,5 % a porez se plaća u visini od 18% tako da možete da računate da će te platiti ukupno 27% na vrednost vozila. E sad kako će se doći do vrednosti vozila tu nastaje problem. Carina može da prizna račun koji donesete, ili da izvadi vrednost iz nekog od stranih kataloga.
Želeo bih da kupim auto u Sloveniji.Da li godište auta 2001, odgovara standardu euro 3, i da li bih mogao ja taj auto da dovezem lično iz Slovenije sa međunarodnom dozvolom do Beograda i tu da ga carinim?
Najsigurnije Vam je da tražite uz vozilo COC dokument, a ako ga vlasnik nema da proverite kod uvoznika te vrste vozila prema broju šasije i motora da li je ili nije Euro 3. Teoretski bi trebao da bude ako je proizveden nakon 1.1.2001 i prodat u Evropi ali proizvođači počinju da označavaju godište vozila često još u oktobru prethodne godine. Sa međunarodnom voačkom dozvolom možete da dovezete auto na carininjenje.
Poštovani, planiram da kupim auto koji je ocarinjen, pa me interesuje šta je potrebno za registraciju vozila osim papira sa carine? Naime zanima me šta je potrebno da piše u saobraćajnoj dozvoli, da li samo pečat da je vozilo odjavljeno ili još neki papir, kao što imaju Nemci brif i Austrijanci Tipisen? Vozilo je poreklom iz Švajcarske.
Proverite sa švajcarskom policijom.To je najsigurniji način.
Zanima me da li (kao Američki državljanin) imam pravo da kupim vozilo sa stranim tablicama u Srbiji (iliti stranca), i da upravljam tim vozilom po Srbiji sa mojom međunarodnom dozvolom? Takođe, da li mogu to vozilo osigurati u Srbiji na svoje ime kada je prenos vlasništva završen?
Prenos vlasništva vozila sa stranim tablicama, se ne može izvršiti u Srbiji, već samo u zemlji porekla, tj. gde je vozilo registrovano.Kada auto prenesete na sebe postoji mogućnost da se taj automobil osigura.
Kupio bih motor za svoj auto od prodavca koji je izvađen iz havarisanog stranog automobila. Motor je identičan mom po kubikaži i tipu , saobraćajna je poslata na odjavu u inostranstvo a u njoj nije bio upisan broj motora , sto znači da je motor bez prateće dokumentacije.Da li ga je moguće ocariniti , da li može van motornog vozila ili ga treba ugraditi i izvršiti kontrolni tehnički pregled? Automobil je registrovan ali je potrebna generalna na mom motoru što je s obzirom na vrednost vozila skoro neisplativo .
Mogli bi imati problema oko dokazivanja vlasništva. Motor prvo mora biti ocarinjen, sa pretećim papirima o poreklu, a kada se ugradi, radi se tehnički pregled i menja se saobraćajna dozvola
Koliki je dozvoljeni rok za odjavu tablica nakon isteka registracije?
30 dana ako je vozilo neregistrovano ili 15 dana ako je teško havarisano ili je došlo do promena u saobraćajnoj.
Hteo bih da vas pitam par pitanja u vezi prenosa svog vozila za Srbiju iz Amerike. Auto bi isključivo koristili supruga i ja za svoje lične potrebe, nije namenjen za komercijalne svrhe ili prodaju. - Auto je star 12 god. Njegov broj po kom se ovde u Americi (U.S.A.) vodi je: VIN: JM1BC1419W0190057 Mazda-Protege-1998-Sedan-4 Doors-White-1.5 L - Interesuje me da li možda znate da li ovaj auto zadovoljava ekološke standarde u Srbiji? Pokušao sam da pronadjem taj podatak ovde u Americi, ali bez uspeha. - Da li mogu da ga uvezem, ako zadovoljava ili ako ne zadovoljava standarde i po kojoj ceni? - Da li moram da plaćam carinu na to vozilo, jer ja planiram da se za stalno vratim sa suprugom u Srbiju krajem godine, i želim izmedju ostalog da prenesem par svojih ličnih stvari kao i svoj automobil? - Koja je procedura kroz koju moram da prođem, i koliko bi me to sve koštalo?
Ukoliko ste Američki državljni, ili imate njihov boravak, možete u Srbiji voziti vozilo sa američkim tablicama, ali morate uplatiti granično osiguranje za vreme koje će te provesti u Srbiji, za uvoz stvari se morati obratiti nekom špediteru u Srbiji.
Kupio sam auto koji je uvezen iz Slovenije od lica sa srpskim državljanstvom a posle nekoliko meseci sam dobio od MUP-a da ovlašćenje sa kojim je auto uvezen nije uredu,tj. falcifikat i da do isteka registracije moram vratiti tablice MUP-u.Radi se o golfu 3 1.4,motor 1994 godiste.Kako mogu to da regulisem?
Pokrenite ličnu tužbu protiv prodavca. Tražite nadoknadu svih troškova uključujućii troškove advokata i suđenja sa zateznom kamatom od dana utuženja, zahtevajte popis lične imovine tuženog radi naplate prisilnim putem. I naravno tražite hitan postupak.
Zanima me da li je moguće osigurati vozilo sa engleskim tablicama u Srbiji, i koja je procedura, znam da ima Srba iz Amerike koji dovoze automobile i ostavljaju ih u Srbiji. Pošto imam nameru da dovezem jedan auto iz Engleske, ali nisam siguran koja je procedura i šta treba za osigarnje?
Sva vozila koja dolaze iz Amerike i Engleske moraju platiti granično osiguranje, jer sa tim zemljama nemamo bilaterarni sporazum o važenju zelene karte.
Čitam po novinama da ako se dan zakasni sa registracijom da je kazna od 15000-30000 dinara i 6 kaznenih poena. Zanima me da li je to ako se vozi neregistrovani auto sa samo dan zakašnjenja ili i ako npr. hocu da ga registrujem posle 20-30 dana isteka registracije a ne vozim ga. Da li i danas to važi kao ranije?
Za pravno lice kazna je 60.000 do 600.000 a za fizičko lice 6.000 do 20.000 din s tim da se može uvećati ako je neregistrovanim vozilom učinio prekršaj na 10.000 do 40.000 dinara. Negativni poeni su: 2 za kašnjenje ili 6 ako nikada nije ušlo na spisak registrovanih. vozilo kome je istekla registracija, se ne sme voziti ni dana po isteku.
PoĹštovani, moja supruga je vlasnik vozila koje uskoro treba da registrujemo. U međuvremenu je promenila prezime (prilikom sklapanja braka) i prebivalište, tako da podaci u saobraćajnoj dozvoli nisu važeći. Da li mora da se odjavljuje na starom mestu (Stari Grad) i prijavljuje na novo (Zvezdara), tj. da li mora registrovati vozilo u staroj opštini prebivališta?
U roku od 15 dana morate promeniti dokumentaciju.Automobil ne mora da se odjavljuje samo morate uzeti novu saobraćajnu dozvolu
Da li se prilikom prenosa vlasništva na vozilu koje nikad nije registrovano ili novo plaća porez na prenos vlasništva?
Ukoliko prodajete tek uveženo vozilo ili novo, nemate obavezu plaćanja takse na prenos vlasništva.
Potrebno mi je da preteram vozilo iz Beograda do Jagodine. Vozilo je odjavljeno i preneseno na moje ime. Da li mogu prevesti vozilo na toj relaciji sa probnim tablicama i gde ih mogu izvaditi u Beogradu?
Javite se na tel: 011-329-10-54, i dobićete dodatne informacije oko izdavanja probnih tablica, i da li ispunjavate uslove za izdavanje.
Postovani, da li imate tačne informacije ili makar neke naznake, do kada će se moći registrovati automobili kod kojih je volan na desnoj strani?
Prema najnovijim informacijama vozila sa volanom na desnoj strani neće moći da se prvi put registruju u RS od 01.01.2011. (što ne sprečava da se produži registracija onima koji su već registrovani. ali o ovom problemu se intenzivno razgovara i moguće su promene).
Pozajmio bih autoprikolicu od prijatelja.Prikolica je registrovana i atestirana.Šta je meni potrebno od dokumenata da bih je koristio i da li na njegovu prikolicu ima potrebe da stavim svoju treću tablicu?
Proverite sa policijom. ako je u pitanju medjunarodno ovlašćenje, treba vam vlasnik sa ličnom kartom, saobraćajna dozvola, korisnik pasoš i 1.500,00 din, i ne treba nova tablica, jer prikolica ima svoju.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE