Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Vaša pitanja

Od 13.07.2010.godine

Da li mogu da prevedem vozilo na mene koje sam kupio od vlasnika, a koje nikada nije registrovano?
Naravno da možete. Proceduru za prenos vlasništva možete videti ako kliknete OVDE .
Hteo bih da vam zahvalim na odgovoru od pre neki dan.Pitao sam da li mogu da dođem u Srbiju sa autom koji je registrovan na moga oca, ineče on živi u Nemačkoj i ima boravišnu dozvolu.Imam jednu malo nedoumicu oko sveg tog, obzirom da ste mi odgovorili da ne mogu voziti taj auto. Čitajući na stranici ministarstva unutrašnjih poslova koja kaže "Izuzetno od navedenih pravila, vozilima registrovanim u inostranstvu mogu upravljati i članovi uže porodice (supružnik, deca, usvojenici, roditelji i usvojitelji) lica koja ispunjavaju neki od navedenih uslova." Još jednom bih vas zamolio da mi pojasnite ovaj zakon? Unapred zahvalan .
Za tumačenje ovog člana morate da se obratite MUP-u. Ako se ne varamo zakonodavac je mislio na članove "porodice koja živi u inostranstvu" a ne na članove porodice koja ima nekog u inostranstvu.
Istekla mi je registracija u aprilu, tablice nisu vraćene pa me interesuje da li je moguće samo registrovati vozilo bez vraćanja tablica.
Već ste u kažnjivom prekršaju. Za detalje se obratite MUP-u.
Nedavno sam kupio motor i napravio kupoprodajni ugovor sa vlasnikom. Da li ja sa tim ugovorom mogu, bez prisustva vlasnika da prevedem motor na sebe, i da li motor mora biti registrovan pri prenosu vlasništva i ako treba, da li mi treba jos nesto sem kupoprodajnog ugovora? Postoji li neki rok vazenja kupoprodajnog ugovora?
Vozilo ne mora da bude registrovano. Tačnije, kada se menja tablica zbog drugog područja gde živi kupac vozilo se odjavljuje (postaje neregistrovano) pa ponovo prijavljuje na novom mestu registrovanja. Kada je ugovor punovažan sami prijavljujete vozilo na sebe.
Da li sam u obavezi da odjavim vozilo kojem je istekla registracija, a ne želim da ga ponovo registrujem i ako jesam,u kom roku to treba uciniti?
Da, najkasnije u roku od 30 dana. Kazna je od 6000 do 20000 din (za fizičko lice).
Zamenio bih motor u svom automobilu drugim ,veće kubikaže, koja je procedura prilikom registracije i šta mi je potrebno od dokumenata?
Ako se takav motor koristi u tom modelu vozila onda vam je potreban samo dokaz o vlasništvu. U suprotnom vam je potreban i atest o ugradnji neodgovarajućeg motora. Proceduru zamene motora možete videti ako kliknete OVDE
Mogu li da uvezem auto sa euro 3 standardom nebitno na godine.
Da.
Da li po aktuelnim zakonskim propisima može da se uveze polovan auto iz SAD ? Ukoliko može, kakva je procedura ?
Procedura uvoza je ista kao za sve automobile, vozilo mora biti proizvedeno sa najmanje standardom EURO 3 (što velika većina američkih vozila - nije) i da odgovara tehničkim propisima naše zemlje - posebno se misli na migavce koji moraju biti narandžasti a ne crveni. Znači pre kupovine proverite da li je vozilo proizvedeno i za američko i evropsko tržište i da li možete za njega dobiti COC dokument.
Da li je potreban zeleni karton i međunarodna dozvola za put u Crnu Goru? Ako je potrebna gde nabaviti zeleni karton i medjunarodnu dozvolu? Kolika je cena izdavanja zelenog kartona i međunarodne dozvole? Koliko se čeka na njihovo izdavanje?
Sve informacije u vezi zelenog kartona možete dobiti ako kliknete OVDE a za međunarodnu kliknite OVDE . Za eventualne nejasnoće pozovite 987.
Da li vozilo koje je registrovano na invalida može da vozi drugo lice uz neku punomoć i ako može, o kakvoj se punomoći rad?
Potrebno Vam je ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom. Možete ga preuzeti OVDE
Kupila sam automobil na lizing, pa me zanima šta će se dogoditi ako ga ne registrujem? Da li postoji mogućnost da mi davalac lizinga oduzme automobil?
To je pitanje kako je napisan ugovor (koji se nalazi kod vas). Ali, generalno govoreći lizing kompaniju nije briga kako vi koristite ili ne koristite dobro za koje plaćate najam dokle god postoji ispravan mehanizam za zaštitu njihovog materijalnog dobra a to je prema većini ugovora kasko osiguranje u njihovo ime. Morate da proverite da li se može platiti kasko osiguranje za neregistrovano vozilo.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE