Vaša pitanja

Od 04.02.2011.godine

Kupio sam pre godinu dana Opel Astru H sa motorom 1.7 CDTi od 80KS, nakon registracije sam uvideo da je ona pogrešno registrovana na 105KS (Opel ima takođe 1.7CDTi motor od 105KS pa verujem da je tu došlo do zabune). Auto je sa pogrešnom snagom ušao u našu zemlju pa me zanima da li sada pri promeni saobraćajne dozvole ovo mogu da ispravim. Možete li me uputiti na nekoga ko bi mogao da reši moj problem?

Dođite na utvrđivanje podataka, gde đe biti upoređeni vaš motor sa podacima proizvođača. Sa uverenjem o tehničkim podacima na sledećem tehničkom pregledu tražite izmenu podataka u saobraćajnoj dozvoli.
Kupio sam automobil i napravio istog dana kupoprodajni ugovor i punomoćje.Prilikom registracije u maju na šalteru su mi rekli da treba uraditi novu saobraćajnu pošto je kod broja motora izostavljen jedan broj pri kucanju saobraćajne.Na tehnićkom su mi na list dopisali taj broj i registrovao sam auto bez problema.Intresuje me sad u maju pošto vršim prenos vlasništva i vadim nove tablice da li ću imati problema pošto je taj jedan broj motora izostavljen u kupoprodajnom ugovoru jer ga nema u saobraćajnoj?
Ako se broj motora u saobraćajnoj razlikuje od broja motora u ugovoru - potrebno je napraviti novi ugovor.
Da li je nekako moguće da ja kao ćerka vlasnika vozila izvršim registraciju vozila, pošto moj otac nije u mogućnosti da to obavi jer se ne nalazi u Srbji?
Proverite u MUP-u. Prema pravilniku o registraciji nije moguće.
Da li je potrebno posebno pismeno ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom na teritoriji R. Srbije, ako je vlasnik jedan od supružnika?
Nije Vam potrebno ovlašćenje.
Imam biciklu sa pomoćnim motorom koji je registrovan trajno pa me interesuje da li sada po novom zakonu koji važi 01.01.2011 godine moram da ga ponovo registrujem i da li moram da zamenim tablice i da li moram da ga registrujem svake godine?
Morate sve što ste nabrajali: zamenite tablice i registrovaćete ga svake godine.
Podneo sam zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole, kako bih izbegao polaganje u Sloveniji. Ono što još traže u Sloveniji je da na dozvoli imam upisan KOD 95. Da li ću ga kod nas dobiti samim tim što imam sve kategorije, ili je potrebno da dostavim još neki dokument?
Sigurno će te morati da obavestite MUP šta je to KOD 95.
Koliki se porez placa kod uvoza novih automobila?
Porez koji se plaća pri uvozu novih automobila iz inostranstva je PDV i trenutno iznosi 18%.
Pošto se na novu saobraćajnu čeka do 30 dana, da li mogu uz potvrdu voziti auto u Crnu Goru?
Samo sa potvrdom ne možete napustiti zemlju.
Da li sa međunarodnom dozvolom mogu voziti auto sa stranim tablicama i kojih zemalja?
Svih koje priznaju našu međunarodnu dozvolu, ali samo na njihovoj teritoriji.
Kupoprodajni ugovor sam načinio 24.12.2010.godine posredstvom agencije u Kragujevcu uz prisustvo prodavca kola i mene kao kupca.Pre nekoliko dana sam hteo da registrujemo auto, međutim službenik mi je rekao da kupoprodajni ugovor mora biti sudski overen.Pa me interesuje dali ja sad moram naknadno da ovaj ugovor sudski overavam i ako je overen od strane ovlašćene agencije?
Ako nije prošlo više od 15 dana od dana ugovora onda je vaš ugovor bio u redu ako je prošlo više od 15 dana onda je službenik u pravu.
Koliko se plaća kazna za nevraćene tablice pošto nisam registovao auto ?
Novčana kazna se kreće od 6000 do 20000 dinara.
Prošle godine sam kupio motor (skuter) Piaggio Free sa auto placa i registrovao ga trajno.Skuter ima 49ccm i 3kW .Da li po novom zakonu moram ponovo da ga registrujem, koliko košta ta registracija sa tablicom i novom saobraćajnom i da li je istina da će biti potrebno svake godine registrivati bicikl sa pomoćnim motorom-skuter?
Za mopede je uvedena periodičnana registracija i plaćanje osiguranja kao i za ostala vozila. Cene izračunajte na našem kalkulatoru registracije vozila.
Krov i zadnji poklopac gepeka su modro plave boje a sve ostalo siva metalik naravno sa branicima. U saobraćajnoj piše boja metalik siva - da li je to ispravno? U pitanju je LANCIJA Y.
Upisuje se prvo preovlađujuća boja (pa onda dopunska boja ako treba).
Hteo bih da znam da li sada po novom zakonu treba izvršiti zamenu tablica na mopedu( SO tablica), ko je inače trajna?
Potrebne su nove tablice tj. potrebna je zamena.
Auto mi je registrovan na moje ime i na njemu sam dobio treću tablicu za laku prikolicu koja je atestirana. U aprilu mi ističe registracija vozila. Zbog novih Tablica moram vratiti dve tablice i njih ću dobiti odmah, šta sa trećom tablicom? Da li smem da koristim staru treću tablicu dok mi ne stigne nova tablica, jer u Vrnjačkoj Banji se za treću tablicu čeka 2-3 meseca. Jjednostavno možda će mi tražiti da vratim sve tri tablice u isto vreme a onda ostajem bez prikolice koja mi je potrebna svakodnevno.Koje uplate mi trebaju za treću tablicu obzirom da je već posedujem pa je potrebna samo njena zamena?
Ne postoji više "treća tablica" svako priključno vozilo pa i laka prikolica se registruje na svoju tablicu i tehnički pregled, plaćanje taksi i osiguranja su obavezni svake godine.
Kako koristiti obe prikolice na jednom putničkom autu?
Svaka prikolica se registruje na svoju tablicu pa koriste gde vam trebaju. .
Ukoliko su kupac i prodavac iz različitih gradova, da li je neophodno da se odjava i vraćanje tablica izvrši u mestu prodavca ili je moguće predati tablice policijskoj upravi u mestu kupca prilikom podnošenja zahteva za nove tablice? Da li je neophodno lično prisustvo kupca u Poreskoj upravi u mestu prodavca vozila ili je moguće za to ovlastiti agenciju?
Policija traži overe potpise u sudu gde je očigledno da je potrebno da potpisnik bude prisutan. Lično morate i da vadite tablice.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE