Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Vaša pitanja

Od 16.03.2011.godine

Poštovani, molim Vas da mi odgovorite, da li mogu da upravljam vozilom registrovanim na ime svog supruga, ako mi u vozačkoj dozvoli stoji devojačko prezime? Da li je venčani list u tom slučaju dovoljan dokaz o supružničkom odnosu ili mi je potrebno ovlašćenje za upravljanje tuđim motornim vozilom?

U slučaju da niste vlasnik vozla, a želite da putujete u inostranstvo morate u AMSS izvaditi medjunarodno ovlašćenje, a za korišćenje vozila u zemlji se praktikuje overa ovlašćenja u sudu ili opštini.
Yugo 55,registracija ističe u maju.Vozilo je atestirano do 2017.Hoću da ubacim drugi motor,od juga,isti model.Da li moram da ponovo atestiram motor?Koja je procedura.
Na vozilu se menjaju delovi koji su obuhvaćeni prethodnim atestom, znači mora novi atest.
Da li je moguće registrovati vozilo sa ovlašćenjem?
U pravilniku o registraciji je naveden iskljućivo vlasnik, no vlasnik može biti nepokretna osoba tako da mora da postoji način kako će neko u njihovo ime stajati u redu za registraciju.
Stari vlasnik vozila je pre dve nedlje registrovao auto.Dobio je nove tablice ,knjižicu i nalepnicu. Sad hoćemo da prepisemo vozilo na moje ime i interesuje me šta treba da menjam.(Da li trebaju nove tablice ,knjižica i nalepnica.) Isto smo područije.
Sudeći prema pravilniku o registraciji ne bi trebalo.Menjate saobraćajnu dozvolu.
Kupio sam auto, napravio kupoprodajni ugovor i nisam platio porez u roku od 15 dana. Kada sam otišao u opštinu kažu ugovor ne važi mora novi..e sad prodavac auta je u Francuskoj. Imam ugovor iz agencije koji kažu da ne važi. Kako da rešim problem? Pošto je za novi ugovor potrebno da dovedem prodavca, auto je kod mene a čovek tamo.
Pokušajte da povedete upravni spor u kome priznajete svoju grešku ali kako je ona nastakla u vreme kada je ugovor bio važeći zahtevajte da se ugovor prizna po osnovi da zakoni i pravilnici nemogu biti primenjeni retroaktivno.
Kamp prikolice adrija kupljena je u Subotici 1976 godine. Do sada je spadala za vožnju pod trećom tablicom. Pošto se ukida treća tablica trebam je registrovati. E sada imam garanciju o svim podacima kada je kupljena, nažalost račun nisam ni dobio jer je predhodni vlasnik izgubio. Imam samo ugovor o kuporodaji. Pokušao sam da registrujem ali sam dobio odgovor da moram da uvezem istu pošto je slovenačka proizvodnja. Znači da je carinim. Da li treba da carinim prikolicu ili ne?
Prikolice se registruju u MUP Ljermontova 12a, soba 2, prvo se registruje auto, zatim se ide u Ljermontovu, dobija se registarski list, sa podacima o prikolici, jer je ona već ranije bila registrovana, sa tim listom se ide natehnički pregled, potreban je i atest ako ga nemate, uplatite polisu i takse, i sa svim papirima se ide u MUP, soba 2, i registruje se. Pošto je prikolica već niz godina registrovana, nema potrebe da je ponovo carinite, jer ste je već registrovali na svoje ime.
Interesuje me da li se može registrovati vozilo sa ovlašćenjem (overeno u sudu)? Ako je moguce koliko dugo vazi punomoc?
U zakonu o bezbednosti saobraćaja nije naveden rok važenja punomoći.
Kupio sam auto još prošle godine, kad je istekla registracija preneo sam ga na svoje ime ali ga nisam registrovao još jer imam drugi auto.Kada sam tada otišao u sup rekli su da je dokumentacija kompletna i da mogu da ga registrujem, a sada čujem da treba sudski ugovor.Da li to važi i za nas koji smo preneli vozila pre 1 januara? Gde ja sada da nađem vlasnika i šta ako je on umro?
Ako ste ugovor overili u poreskoj upravi, vi ste formalno-pravno vlasnik, i ne bi trebalo da radite novi kod prerigstracije.
Juče sam registrovao motorno vozilo.Prilikom lepljenja nalepnice za ragistraciju, sva se deformisala i teško je čitljiva. Kakva je mogućnost da se dobije - kupi nova nalepnica?
Ne treba vam nova ako je stara čitljiva. Ako nije onda možete da zahtevate novu, platićete samo izradu nove nalepnice.
Da li je potrebno pismeno ovlašćenje za upravljanje tuđim motornim vozilom u Srbiji meni i mome ocu, ako je vlasnik vozila moj rođeni brat? I da li nam je potrebno isto ovlašćenje ukoliko brat otputuje u inostranstvo na nekoliko meseci?
Kod nas je praksa da se daje ovlašćenje za korišćenje vozila u zemlji, i to za svakog korisnika posebno.
Želim da kupim automobil od čoveka koji nije vlasnik a ima važeće ovlašćenje od 2008 god.On je sa tim ovlašćenjem pre par dana registrovao auto i uzeo nove tablice na ime vlasnika koji je u inostranstvu.Ako ga kupim da li ću ja moći da ga prenesem sa njega kao ovlašćenog lica ili ću morati da napravim ugovor direktno sa vlasnikom iz saobraćajne dozvole?
Direktno sa vlasnikom.
Uvezo sam auto iz Italije koji poseduje italijanski ugrađen plin i upisan u saobraćajnu. Plin je urađen i kad je auto proizveden 2004 godine. Da li mi treba atest urađen u Srbiji ili mi važi italijanski na 10 godina?
Uvek treba naš atest.
Kupio sam motor, odradili odjavu (pošto je prodavac iz druge opštine) i sklopili ugovor.Da li se plaća porez na skuter do 50cc (pošto nisam uplatio) i ako se ne plaća da li treba imati neki pečat da je motor oslobođen poreza? Da li motor do 50cc mora ići na tehnički?
Za porez morate da se raspitate u poreskom organu na opštini prodavca. Tehnički pregeld je obavezan svake godine, više ne postoji trajna registracija.
Imam kamion Zastava 85.8 od 1986 g. koji je do sada bio registrovan na B kategoriju.Ove godine posle registracije kamiona dobio sam potvrdu u kojoj najveća dozvoljena nosivost postala je teža za 211 kg i odjednom vozilo prešlo u kategoriju ,,c'' u predhodnoj saobraćajnoj bilo je ukazana nosivost 3.5 t ,a sada 3.711.Kako je to moguće i kako ja mogu to da proverim?Ispada da je 25 godina vozilo pogrešno registrovano ,a sad pravilno.Objasnite me molim vas.
Ovo je problem koji je nastao besmislenom definicijom najveće dozvoljene mase u Zakonu o bezbednosti saobraćaja, u ovom trenutku je pokrenut postupak izmene te stavke ali do izmene (ako bude prihvaćena) najveća dozvoljena masa će se raćunati kao zbir mase vozila i deklarisane nosivosti.
Da li po novom zkonu, kao invalid sa 100% invalidnoscu mogu da registrujem, i koliko vozila na svoje ime uz naravno sve benificije koje mi invaliditet pruža.
Možete da registrujete beskonačan broj vozila. Što se tiče broja vozila na koja imate pravo sa beneficijama to proverite kod ministarstava koje daju beneficije.
Imam položen PSP i vozačku B kategorije, a planiram da kupim bicikl sa motorom od 49ccm kojem je max. brzina 45km/h, ima četvorotaktni motor i težine je 100kg. Da li je za njega potrebna i A1 vozačka dozvola ili je dovoljan PSP?
Tražite da vam se na osnovu PSP-a izda vozilačka dozvola sa upisanom kategorijom "M".
Ja posedujem kao i nekoliko mojih prijatelja trajk ili tricikl. Registrovao sam ga 4 godine bez problema...prošle godine je jedan saobraćajni inspektor iz Požarevca zabranio svim agencijama za teh.preglede da nam izvrše tehnički. Po novom zakonu sada je moguće izvršiti registraciju ali tehnički (kao) nema mogućnost da nam snimi kočnice jer imamo 3 točka. Šta da radimo i kome da se žalimo?
Tehnički pregled koji ima opremu za snimanje kočnog koeficijenta na poligonu može da izvrši pregled vašeg vozila. Takvi tehnički pregledi rade i pregled traktora.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE