largus Subotica registracija vozila levi

largus subotica registracija vozila desni


kasko osiguranje
tehnicki pregled

Kalkulator troškova uvoza i carine vozila

RSM Company RSM Company

 
Uvoz i carinjenje vozila zahtevaju temeljno poznavanje mnogih zakona i pravilnika vezanih za ovu oblast.

Našli ste vozilo u inostranstvu na internetu (npr. na sajtovima www.mobile.de ili www.autoscout24.de) ili Vam je neko u inostranstvu našao odgovorajući automobil?

Kako biste saznali troškove uvoza vozila u koje spadaju carina, porez i  špediterske usluge potrebno je da poručite obračun troškova carine i uvoza vozila. Obračun troškova uvoza i carine  sadrži sledeće:
 

  •  PRORAČUN TROŠKOVA CARINE I POREZA – procena vrednosti vozila na osnovu koje se izračunava carina (od 0 do 12,5%) i porez (20%). Troškovi carine i poreza se okvirno kreću od 20 do 35% za putnicka vozila u zavisnosti od zemlje izvoza i porekla vozila.


  • TROŠKOVE OVLAŠĆENE ŠPEDICIJE (ŠPEDITERA)

 

  •  POTREBNA DOKUMENTACIJA – specifikacija potrebne  dokumentacije koja vam je potrebna kako biste mogli izvršiti uvoz vozila.

 

  •  REGISTRACIJA VOZILA - objašnjenja i saveti za pripremu dokumentacije kako biste u Srbiji registrovali vozilo na svoje ime.


NAPOMENA: Najčešća pitanja vezana za obračun troškova uvoza i carine vozila možete videti na linku: "Pitanja u vezi uvoza i carine vozila"



izracunaj carinu i porez poruči automobil



Podeli sa drugima


kasko osiguranje