largus Subotica registracija vozila levi

largus subotica registracija vozila desni

Uvoz automobila iz Amerike (SAD-a)

RSM Company RSM Company

 

Pitanje iz oblasti uvoza i carine

Kakva je procedura za uvoz automobila iz Amerike u Srbiju?

 

Odgovor iz oblasti uvoza i carine

Donosimo vam par saveta za lakše snalaženje prilikom uvoza automobila iz Amerike (SAD-a)

Uvoz vozila iz amerike


U SAD-u, automobil je stil života. Pre svega, tako je zbog činjenice da je reč o ogromnoj zemlji, razvijenom tržištu. SAD je izgradio automobil, ali je i automobil izgradio SAD. Stoga je u SAD-u automobil jeftin. Odnosno, znatno jeftiniji nego u Evropi. Fascinantno, ali najbolji primer je Porsche. Legendarna 911-ica, koja se proizvodi u Nemačkoj, u Carrera 2 modelu s osnovnom opremom kosta 84.705 evra. U SAD-u isti takav model će vas koštati 78.750 dolara, odnosno 61.602 evra. Osim činjenice da u SAD-u ne postoji PDV, automobili su tamo jeftiniji, jer kupci uvek žele više za svoj novac, a i reč je o ogromnom tržištu. Stoga smo za vas pripremili par saveta o tome kako uvesti auto iz SAD-a.

Uvoz vozila iz amerike Porsche Carrera

 

Kao i u SAD-u, automobili su i kod nas oduvek bili simbol bogatstva i prestiža, ali i dobrog ukusa. Automobili nisu samo prevozno sredstvo, oni predstavljaju svog vlasnika, simbol su snage, moći, a opšte je poznato da ni slabiji pol ne ostavljaju ravnodušnim.
Ako ste oduvek maštali o jednom ovakvom ljubimcu, ovo je pravi način da ga priuštite. Navedeni primer Porsche-a je samo jedan u nizu primera uštede, ukoliko se odlučite za uvoz vozila iz SAD-a.
Potrebno je samo da odaberete željeni model, kontaktirate špeditera i dogovarate sa njim detalje oko motora, opreme, boje i sličnih detalja.
Tri zlatna pravila kod ovakvog uvoza su:

  •  Ova operacija je isplativa samo za skuplje automobile (na jeftinijim nećete osetiti uštedu) ili za uvoz oldtimera kog nema u Europi;
  •  Što je dolar jači, ušteda je manja;
  •  Najbolje je pustiti specijaliziovanom uvozniku da se bavi time za vas.

Pre svega, raspitajte se može li se automobil koji želite da uvezete uopšte kod nas registrovati. Neophodan preduslov za to je ispunjavanje kriterijuma Euro 3 standarda. Automobili evropskih marki dostupni su i u EU-u i u SAD-u, a konkretan savet je moguće dobiti isključivo od specijalizovanog uvoznika, jer je postupak individualan i zavisi od proizvođača, modela, pa i motora.

 Uvoz vozila iz amerike carina

Budući da je Američko tržište automobila značajno razvijenije, može se očekivati ušteda od 30-50%. Medjutim, ono o čemu se mora posebno voditi računa je pravilna priprema dokumentacije, jer su greške u ovom postupku nedopustive, a na taj način će se takodje izbeći nepotrebni, dodatni troškovi. Zbog toga je vrlo bitno da izaberete iskusnog I sposobnog uvoznika koji će se pobrinuti da vas zastupa u vašem najboljem interesu.

 

Informacije o troškovima carine i poreza kao i porudžbinu određenog automobila možete dobiti popunjavanjem formi koje dobijate klikom na slike ispod.


izracunaj carinu i porez poruči automobil

Podeli sa drugima


kasko osiguranje