kasko osiguranje

Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:
autocentar vms

Aktuelno - Registracija Vozila novosti

Evropski izvestaj o saobraćajnoj nezgodi

Vozači su od 10. decembra 2009. godine u obavezi da u vozilu imaju  formular takozvanog Evropskog izveštaja o saobraćajnoj nezgodi (European Accident Report). U suprotnom sledi novčana kazna i do 50.000 dinara.
Evropski izveštaj o saobraćajnim nezgodama će se ubuduće izdavati uz polisu autoosiguranja. To je standardni  obrazac koji se koristi u celoj Evropi i validan je umesto policijskog izveštaja u slučaju jednostavnijih saobraćajnih nezgoda (bez povređenih i poginulih, kao i u slučaju manje materijalne štete).

 

Nakon stupanja na snagu Zakona o bezbednosti na putevima i Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju, svi vlasnici vozila su dužni da imaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. Za vozače za koje se u slučaju redovne kontrole, ili saobraćajne nezgode utvrdi se da nisu popunili, ili nemaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi predviđene su visoke novčane kazne. Od 10. decembra 2009. godine, vlasnici motornih vozila će prilikom zaključivanja osiguranja od autoodgovornosti besplatno dobijati po jedan primerak obrasca ovog izveštaja.Sajt www.registracija-vozila.rs Vam je omogućio da skinete i odštampate obrazac Evropskog izveštaja o saobraćajnoj nezgodi ako kliknete O V D E. (Da biste skinuli iodštampali dokument potrebno je da imate instaliran Adobe Reader).

Primer kako izgleda POPUNJEN Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi možete skinuti ako kliknete O V D E.

Podeli sa drugima