kasko osiguranje

Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:
autocentar vms

Aktuelno - Registracija Vozila novosti

Najnovije vesti iz oblasti osiguranja i registracije motornih vozila.

Informacije o promeni cena taksi, polisa i usluga koje prate registraciju vozila .
Informacije o izmenama i pravilnicima za registraciju vozila.


Zamena tablica koje imaju "slova sa kvačicama" (Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W) a saobraćajna ističe u 2018-oj

  • Ako tablice sadrže "slova sa kvačicama" i to Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W, a saobraćajna dozvola ističe pre ili u isto vreme kad i registracija (nalepnica).


Tada se prilikom registracije menjaju tablice, saobraćajna i registraciona nalepnica.

  • Ako tablice sadrže Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W, a saobraćajna dozvola ističe nakon datuma isteka registracije (isteka registracione nalepnice) tada postoje dve opcije i to:


1) Registracija se produžava u vreme isteka, a saobraćajna i tablice se menjaju kasnije - u vreme isteka saobraćajne;
2) Vlasnici vozila koji tako žele, mogu promeniti sve u isto vreme: i nalepnicu i saobraćajnu i tablice

 

  • Ako tablice nemaju "slova sa kvačicama" bez obzira na to kog meseca ističe saobraćajna dozvola.

Tada se ne menjaju tablice i saobraćajna, već se prilikom produženja registracije dobija dvojezična potvrda (na srpskom i engleskom jeziku) da je važnost saobraćajne dozvole produžena sa 7 na 9 godina.

 

NAPOMENA:

Ako saobraćajne tablice ističu posle 2018-te bez obzira na to da li tablice imaju "slova sa kvačicama" ili ne, ove godine takva vozila produžavaju registraciju kao i do sada.

Nova cena registracije vozila od januara 2018-te

Od 5.1.2018-te primenjivaće se novi cenovnik prilikom registracije vozila. Registracija će biti skuplja zbog povećanja poreza na upotrebu motornih vozila za oko 2,5%. Aktuelne cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Budite u centru pažnje - Dođite u Dunav centre

Akcije u dunav centrima u decembru 2017

Vraćene stare cene komunalnih taksi za beogradske opštine

3.11.2017-te ponovo je na snazi stari cenovnik komunalnih taksi za beogradske opštine. Nove maksimalne cene komunalnih taksi su bile aktuelene samo jedan dan. Važeće cene možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Poskupljenje komunalnih taksi za beogradske opštine u 2017-oj

Od 1.11.2017-te registracija vozila je skuplja na teritoriji beogradskih opština.Razlog tome je primena najviših iznosa lokalnih komunalnih taksi za držanje motornih drumskih i priključnih vozila koje propisuje država. Važeće cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Poskupljenje osiguranja

U poslednjih mesec dana dve osiguravajuće kuće (Dunav i Generali) su povećale cene polisa obaveznog osiguranja od autoodgovornosti. Poskupljenja se kreću u okvirima koji propisuje Narodna banka Srbije za obavezno osiguranje od autoodgovornosti. Razlika u ceni između osiguranja je primetnija kod automobila koji u startu imaju "veću polisu osiguranja" (automobili veće snage) kao i kod teretnih vozila i ona iznosi oko 1000 dinara, dok je za vlasnike vozila sa "manjom polisom" ta razlika par stotina dinara. Koliko tačno iznosi polisa obaveznog osiguranja kod svake osiguravajuće kuće i koliko je jeftinija/skuplja od drugih možete videti na sledećem linku: CENOVNIK OBAVEZNOG OSIGURANJA ZA MOTORNA VOZILA.

Situacija za dobrovoljno osiguranje motornih vozila - KASKO OSIGURANJE je dosta drugačija, a cenu možete saznati direktno od osiguravajućih kuća ovde CENOVNIK KASKO OSIGURANJA.

Na slici je data cena obaveznog osiguranja za vozilo snage 130 kw i osnovnog premijskog stepena (bez bonusa / malusa).

poskupljenje osiguranja 2017

NOVO - Online zakazivanje lekarskog pregleda za vozačku dozvolu

U saradnji sa Domom zdravlja Clinicanova, sajt registracija-vozila.rs je omogućio online zakazivanje lekarskog pregleda za vozačku dozvolu A, B, C, D i E kategorije po najpovoljnijim cenama. Servis se trenutno može koristiti na teritoriji grada Beograda, ali je u planu i njegovo dalje širenje na teritoriju cele Srbije.  Cene sa informacijama, savetima i  procedurom zakazivanja lekarkog pregleda za vozačku dozvolu možete videti ako kliknete OVDE.

Novi iznos poreza na upotrebu motornih vozila u 2017-oj

Od 1.1.2017-te registracija vozila biće skuplja zbog povećanja poreza na upotrebu motornih vozila. Uvećanje poreza u odnosu na prošlu godinu iznosi 1,5%. Aktuelne cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Poskupljenje komunalne takse za beogradska vozila

Od 1.12.2016-te registracija vozila sa beogradskim registarskim tablicama će biti neznatno skuplja zbog poskupljenja komunalne takse. Od prvog dana decembra primenjivaće se najviši iznosi lokalne komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila. Aktuelne cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Međunarodna vozačka dozvola za Grčku više nije potrebna

Ubuduće za putovanje u Grčku međunarodna vozačka dozvola neće trebati. U Grčkoj se priznaje vozačka dozvola Republike Srbije na novom obrascu. U slučaju dužeg boravka u Grčkoj neophodno je dozvolu zameniti za grčku, što podrazumeva i polaganje vozačkog ispita. Aktuelne odredbe, cene, uslove izdavanja i zemlje u kojima je potrebna međunarodna vozačka možete pogledati u našoj sekciji "Međunarodna vozačka dozvola".

Podeli sa drugima