Redosled radnji za odjavu vozila kada je registracija pri isteku

Pitanje iz oblasti prenosa vlasništva vozila

Registracija mi ističe za 10 dana. Kako sam promenio prebivalište potrebno je da promenim tablice, odnosno da odjavim vozilo i da prijavim na novoj adresi. Zanima me na koji način to da uradim, da li je potrebno da odjavu/prijavu uradim ranije a onda samo registrujem ili mogu sve to odjednom?

 

Odgovor iz oblasti prenosa vlasništva vozila

Najpraktičniji redosled radnji je sledeći:
1. Pošto tehnički pregled važi 30 dana, predlažemo Vam da još dok imate tablice odete na tehnički pregled i uradite tehnički i potrebnu dokumentaciju za registraciju (platite takse i polisu osiguranja). Kontrolorima na tehnčkom pregledu napomenite da ćete vratiti tablice i da će se automobil registrovati na Vaše ime (ovo je bitno kako bi Vam ispravno uradili dokumentaciju)
2. Nakon urađenog tehničkog pregledaa možete (odjaviti vozilo) u opštini bivšeg vlasnika. U supu ćete dobiti dokaz o odjavi vozila.
3. Sada možete registrovati vozilo tako što ćete dokumentaciju koju ste dobili na tehničkom i odjavu vozila zajedno sa kupoprodajnim ugovorom koji je overen u poreskoj upravi da ste platili porez predati u sup u opštini na kojoj ste prijavljeni.




izracunaj kasko

Podeli sa drugima