Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:
kasko osiguranje
autocentar vms

Aktuelno - Registracija Vozila novosti

Najnovije vesti iz oblasti osiguranja i registracije motornih vozila.

Informacije o promeni cena taksi, polisa i usluga koje prate registraciju vozila .
Informacije o izmenama i pravilnicima za registraciju vozila.


Vraćene stare cene komunalnih taksi za beogradske opštine

3.11.2017-te ponovo je na snazi stari cenovnik komunalnih taksi za beogradske opštine. Nove maksimalne cene komunalnih taksi su bile aktuelene samo jedan dan. Važeće cene možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Poskupljenje komunalnih taksi za beogradske opštine u 2017-oj

Od 1.11.2017-te registracija vozila je skuplja na teritoriji beogradskih opština.Razlog tome je primena najviših iznosa lokalnih komunalnih taksi za držanje motornih drumskih i priključnih vozila koje propisuje država. Važeće cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Poskupljenje osiguranja

U poslednjih mesec dana dve osiguravajuće kuće (Dunav i Generali) su povećale cene polisa obaveznog osiguranja od autoodgovornosti. Poskupljenja se kreću u okvirima koji propisuje Narodna banka Srbije za obavezno osiguranje od autoodgovornosti. Razlika u ceni između osiguranja je primetnija kod automobila koji u startu imaju "veću polisu osiguranja" (automobili veće snage) kao i kod teretnih vozila i ona iznosi oko 1000 dinara, dok je za vlasnike vozila sa "manjom polisom" ta razlika par stotina dinara. Koliko tačno iznosi polisa obaveznog osiguranja kod svake osiguravajuće kuće i koliko je jeftinija/skuplja od drugih možete videti na sledećem linku: CENOVNIK OBAVEZNOG OSIGURANJA ZA MOTORNA VOZILA.

Situacija za dobrovoljno osiguranje motornih vozila - KASKO OSIGURANJE je dosta drugačija, a cenu možete saznati direktno od osiguravajućih kuća ovde CENOVNIK KASKO OSIGURANJA.

Na slici je data cena obaveznog osiguranja za vozilo snage 130 kw i osnovnog premijskog stepena (bez bonusa / malusa).

poskupljenje osiguranja 2017

NOVO - Online zakazivanje lekarskog pregleda za vozačku dozvolu

U saradnji sa Medicinskim Centrom Beograd sajt registracija-vozila.rs je omogućio online zakazivanje lekarskog pregleda za vozačku dozvolu A, B, C, D i E kategorije po najpovoljnijim cenama. Servis se trenutno može koristiti na teritoriji grada Beograda, ali je u planu i njegovo dalje širenje na teritoriju cele Srbije.  Cene sa informacijama, savetima i  procedurom zakazivanja lekarkog pregleda za vozačku dozvolu možete videti ako kliknete OVDE.

Novi iznos poreza na upotrebu motornih vozila u 2017-oj

Od 1.1.2017-te registracija vozila biće skuplja zbog povećanja poreza na upotrebu motornih vozila. Uvećanje poreza u odnosu na prošlu godinu iznosi 1,5%. Aktuelne cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Poskupljenje komunalne takse za beogradska vozila

Od 1.12.2016-te registracija vozila sa beogradskim registarskim tablicama će biti neznatno skuplja zbog poskupljenja komunalne takse. Od prvog dana decembra primenjivaće se najviši iznosi lokalne komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila. Aktuelne cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Međunarodna vozačka dozvola za Grčku više nije potrebna

Ubuduće za putovanje u Grčku međunarodna vozačka dozvola neće trebati. U Grčkoj se priznaje vozačka dozvola Republike Srbije na novom obrascu. U slučaju dužeg boravka u Grčkoj neophodno je dozvolu zameniti za grčku, što podrazumeva i polaganje vozačkog ispita. Aktuelne odredbe, cene, uslove izdavanja i zemlje u kojima je potrebna međunarodna vozačka možete pogledati u našoj sekciji "Međunarodna vozačka dozvola".

Milenijum i Triglav povećali cenu obaveznog osiguranja

U poslednjih mesec dana došlo je do poskupljenja premije obaveznog osiguranja kod dve osiguravajuće kuće: Milenijum Osiguranje a.d.o. i Triglav Osiguranje a.d.o. Poskupljenje do koga je došlo odobreno je od strane NBS (Narodna banka Srbije) i neće bito uticati na cenu kompletne registracije vozila. Poskupljenja se kreću od par desetina dinara do par stotina u zavisnosti od vrste motornog vozila. Treba naglasiti da je zadnje veliko poskupljenje obaveznog osiguranja od 30% bilo 01.07.2014. godine. Aktuelne cene osiguravajućih kuća za motorna vozila možete pogledati u našoj sekciji "poređenje cena osiguranja".

Nove cene registracije vozila u 2016-oj

Od 1 januara 2016 godine primenjivaće se veće cene poreza na upotrebu motornih vozila. Nove cene su za nijansu veće od cena u protekloj godini pa će registracija motornih vozila u 2016-oj godini biti neznatno skuplja. Što se tiče načina obračuna poreza na upotrebu motornih vozila, on ostaje isti tako da vlasnici putničkih vozila sa kubikažama preko 2000 kubika neće imati nikakve povlastice pa će cena registracije biti slična kao i prošle godine. Cenovnik registracije vozila je uredno ažuriran na sajtu, a važeće cene registracije vozila možete izračunati u "kalkulatoru registracije vozila".

Novi propisi za naknadno zatamnjena stakla, naknadno ugrađena LED sveta i prepravke na vozilu

Novim dopunama Pravilnika o ispitivanju vozila od 18.09.2015 definisano je ispitivanje naknadno zatamnjenih stakala na vozilu ispituje se svetlosna propustljivost i refleksija (efekat ogledala). Dat je nalog saobraćajnoj policiji na terenu da pooštri kontrolu vozila na kojima uoči da ima naknadnih preparvki odnosno odstupanja od fabričkog modela, a za koje utvrdi da nemaju odgovarajuća uverenja (atest).

Primeri prepravki između ostalog su:

  • Naknadno ugrađene ksenon sijalice i uređaji koji su u većini slučajeva kineskog porekla koje obično nisu homologovani, a ugrađuju su u farove koji isto nisu homologovani kao ksenon farovi.
  • Naknadno ugrađena dnevna svetla (LED tehnologije) koja nemaju homologaciju, naknadno zatamnjena stakla sa folijama, dodatni uređaji na vozilu koji nisu fabričke ugradnje (upadljivi spojleri i sl.), tjunirana vozila sa prepravljenim vešanjem i ogibljenjem i drugi slučajevi koji se mogu uočiti u bazi podataka sa slikama i na putevima.

Međutim kada su u pitanju zatamnjena stakla, za sada vlasnici i korisnici takvih vozila nemaju mogućnost da izvrše atest ni u jednoj ovlašćenoj organizaciji za ispitivanje vozila! U ovom momentu je jedna ovlašćena organizacija za ispitivanje podnela ABS (Agenciji za bezbednost saobraćaja) proceduru ispitivanja i čeka njeno odobrenje.

Uređaji kojima će se vršiti ispitivanje, takođe moraju biti etalonirani i odobreni. Poučeni dosadašnjim iskustvom taj proces može potrajati mesecima. Vlasnici vozila sa zatamnjenim staklima i pored toga što hoće da urade atest u ovom momentu nemaju gde.

Na tehničkim pregledima vlada konfuzija i proizvoljno tumačenje od tehničkog do tehničkog. Kakav će epilog ovakva situacija imati, uskoro će se videti.

Članci u kojima smo obrađivali ovu tematiku:

Podeli sa drugima