Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:
kasko osiguranje
autocentar vms

Aktuelno - Registracija Vozila novosti

Najnovije vesti iz oblasti osiguranja i registracije motornih vozila.

Informacije o promeni cena taksi, polisa i usluga koje prate registraciju vozila .
Informacije o izmenama i pravilnicima za registraciju vozila.


Jeftinije osiguranje za siguran put i odmor

JEFTINIJE OSIGURANJE ZA SIGURAN PUT I ODMOR

dunav osiguranje popust letnji 2017

  „Dunav osiguranje“ pripremilo je za predstojeću turističku sezonu Letnju akciju pogodnosti pri zaključivanju polise putnog zdravstvenog osiguranja, putnog osiguranja, kao i za još neke usluge najveće osiguravajuće kuće u Srbiji.

U periodu od 1. juna do 30. septembra, Kompanija  pri ugovaranju putničkog zdravstvenog osiguranja, odnosno paketa putnog osiguranja, odobrava primenu sledećih popusta:

 

-          10% na premiju putničkog zdravstvenog osiguranja za poslovna i turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 30 dana ili

-          15% popusta na premiju paketa putnog osiguranja ukoliko se zaključuje samo osnovno osiguravajuće pokriće (putničko zdravstveno osiguranje, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja – nezgode, i osiguranje od građanske odgovornosti), odnosno 20% popusta na premiju osiguranja u slučaju ugovaranja jednog ili oba dopunska pokrića (osiguranje od otkaza putovanja i osiguranje prtljaga); ovi popusti primenjuju se za poslovna ili turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 90 dana.

Uz ove pogodnosti, osiguranici/ugovarači koji zaključe ugovor o putničkom zdravstvenom osiguranju odnosno paket putnog osiguranja imaju priliku da koriste i dodatne komercijalne popuste:

-          30% komercijalnog popusta na premiju osiguranja pomoći na putu ukoliko je početak trajanja osiguranja u akcijskom periodu;

-          zaključenje kratkoročne polise kombinovanog osiguranja domaćinstva za period trajanja godišnjeg odmora po specijalnoj ceni putem paketa „Letnja čuvarkuća“;

-          mоgućnоst kupоvinе mеđunаrоdnе kаrtе оsigurаnjа pо cеni оd 1.800 dinаrа ukоlikо u аkciјskоm pеriоdu zаklјučе i оsigurаnjе pоmоći nа putu, pоd uslоvоm dа је kоd Kоmpаniје zаklјučеnо оsigurаnjе оd аutооdgоvоrnоsti ili sе istо zаklјuči u аkciјskоm pеriоdu.

Sve u vezi s promotivnim uslovima Letnje akcije putničkog zdravstvenog, odnosno paketa putnog osiguranja s još nekim uslugama „Dunav osiguranja“, zainteresovani građani mogu saznati na više od 600 prodajnih mesta Kompanije ili besplatnim pozivom na telefonski broj Kontakt centra 0800 386 286, kao i putem internet adrese www.dunav.com.  

Dunav Loyalty Club kartica

1 POLISA = 1 KARTICA = 1000 MOGUĆNOSTI
Našim vernim osiguranicima poklanjamo karticu kojom postajete jedan od 100.000 članova Dunav Loyalty Cluba.

LOYALTY KARTICA Dunav life

SVI ČLANOVI KLUBA mogu ostvariti brojne pоpuste nа premije nеživоtnih оsigurаnjа nа svim prоdајnim mеstimа Kompanije u Srbiji. Pored ovih pogodnosti, Direkcija za životna osiguranja omogućila je klijentima popuste u mnogim restoranima, hotelima, wellness i fitness centrima, stomatološkim ordinacijama, buticima, prodavnicama tehničke robe, klinikama, poliklinikama...

USLOVI DOBIJANJA KARTICA:

NEŽIVOTNA OSIGURANJA
• zaključenjem jedne ili više polisa neživotnih osiguranja sa premijom osiguranja većom od 6.000,00 dinara na godišnjem nivou
• zaključenjem paketa osiguranja "ČUVAR KUĆE" - kombinovano osiguranje domaćinstva (ne uključujući akcijske proizvode)
ŽIVOTNA OSIGURANJA
• zaključenjem polise životnog osiguranja uz minimalnu mesečnu premiju u iznosu od 1.500,00 dinara
• minimalno plaćene 3 mesečne premije

dunav par

GDE MOŽETE ZAKLJUČITI OSIGURANJE?
Polisu osiguranja možete zaključiti u Vama najbližem prodajnom mestu Dunav osiguranja. Više informacija o popustima i pogodnostima koje ostvarujete kao član Dunav Loyalty Cluba možete dobiti putem web sajta www.dunavclub.com ili putem besplatnog poziva na broj 0800 386 286.

Novi iznos poreza na upotrebu motornih vozila u 2017-oj

Od 1.1.2017-te registracija vozila biće skuplja zbog povećanja poreza na upotrebu motornih vozila. Uvećanje poreza u odnosu na prošlu godinu iznosi 1,5%. Aktuelne cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Poskupljenje komunalne takse za beogradska vozila

Od 1.12.2016-te registracija vozila sa beogradskim registarskim tablicama će biti neznatno skuplja zbog poskupljenja komunalne takse. Od prvog dana decembra primenjivaće se najviši iznosi lokalne komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila. Aktuelne cene sa novim iznosima možete videti koristeći "kalkulator registracije vozila".

Međunarodna vozačka dozvola za Grčku više nije potrebna

Ubuduće za putovanje u Grčku međunarodna vozačka dozvola neće trebati. U Grčkoj se priznaje vozačka dozvola Republike Srbije na novom obrascu. U slučaju dužeg boravka u Grčkoj neophodno je dozvolu zameniti za grčku, što podrazumeva i polaganje vozačkog ispita. Aktuelne odredbe, cene, uslove izdavanja i zemlje u kojima je potrebna međunarodna vozačka možete pogledati u našoj sekciji "Međunarodna vozačka dozvola".

Milenijum i Triglav povećali cenu obaveznog osiguranja

U poslednjih mesec dana došlo je do poskupljenja premije obaveznog osiguranja kod dve osiguravajuće kuće: Milenijum Osiguranje a.d.o. i Triglav Osiguranje a.d.o. Poskupljenje do koga je došlo odobreno je od strane NBS (Narodna banka Srbije) i neće bito uticati na cenu kompletne registracije vozila. Poskupljenja se kreću od par desetina dinara do par stotina u zavisnosti od vrste motornog vozila. Treba naglasiti da je zadnje veliko poskupljenje obaveznog osiguranja od 30% bilo 01.07.2014. godine. Aktuelne cene osiguravajućih kuća za motorna vozila možete pogledati u našoj sekciji "poređenje cena osiguranja".

Nove cene registracije vozila u 2016-oj

Od 1 januara 2016 godine primenjivaće se veće cene poreza na upotrebu motornih vozila. Nove cene su za nijansu veće od cena u protekloj godini pa će registracija motornih vozila u 2016-oj godini biti neznatno skuplja. Što se tiče načina obračuna poreza na upotrebu motornih vozila, on ostaje isti tako da vlasnici putničkih vozila sa kubikažama preko 2000 kubika neće imati nikakve povlastice pa će cena registracije biti slična kao i prošle godine. Cenovnik registracije vozila je uredno ažuriran na sajtu, a važeće cene registracije vozila možete izračunati u "kalkulatoru registracije vozila".

Novi propisi za naknadno zatamnjena stakla, naknadno ugrađena LED sveta i prepravke na vozilu

Novim dopunama Pravilnika o ispitivanju vozila od 18.09.2015 definisano je ispitivanje naknadno zatamnjenih stakala na vozilu ispituje se svetlosna propustljivost i refleksija (efekat ogledala). Dat je nalog saobraćajnoj policiji na terenu da pooštri kontrolu vozila na kojima uoči da ima naknadnih preparvki odnosno odstupanja od fabričkog modela, a za koje utvrdi da nemaju odgovarajuća uverenja (atest).

Primeri prepravki između ostalog su:

  • Naknadno ugrađene ksenon sijalice i uređaji koji su u većini slučajeva kineskog porekla koje obično nisu homologovani, a ugrađuju su u farove koji isto nisu homologovani kao ksenon farovi.
  • Naknadno ugrađena dnevna svetla (LED tehnologije) koja nemaju homologaciju, naknadno zatamnjena stakla sa folijama, dodatni uređaji na vozilu koji nisu fabričke ugradnje (upadljivi spojleri i sl.), tjunirana vozila sa prepravljenim vešanjem i ogibljenjem i drugi slučajevi koji se mogu uočiti u bazi podataka sa slikama i na putevima.

Međutim kada su u pitanju zatamnjena stakla, za sada vlasnici i korisnici takvih vozila nemaju mogućnost da izvrše atest ni u jednoj ovlašćenoj organizaciji za ispitivanje vozila! U ovom momentu je jedna ovlašćena organizacija za ispitivanje podnela ABS (Agenciji za bezbednost saobraćaja) proceduru ispitivanja i čeka njeno odobrenje.

Uređaji kojima će se vršiti ispitivanje, takođe moraju biti etalonirani i odobreni. Poučeni dosadašnjim iskustvom taj proces može potrajati mesecima. Vlasnici vozila sa zatamnjenim staklima i pored toga što hoće da urade atest u ovom momentu nemaju gde.

Na tehničkim pregledima vlada konfuzija i proizvoljno tumačenje od tehničkog do tehničkog. Kakav će epilog ovakva situacija imati, uskoro će se videti.

Članci u kojima smo obrađivali ovu tematiku:

Kompletni troškovi registracije vozila u Prijepolju

U kalkulatoru registracije vozila od danas se nalazi opština Prijepolje. Da biste saznali troškove registracije, prilikom popunjavanja kalkulatora registracije  u spisku ponuđenih opština potrebno je izabrati opštinu Prijepolje i uneti podatke za vozilo. Spisak agencija i tehničih pregleda u Prijepolju možete videti na linku: Agencije i tehnički pregledi na opštini Prijepolje.

Uputstvo za samostalan uvoz polovnjaka u Srbiju

Novi tekst u sekciji "Uvoz i carina vozila" koji će Vam u deset koraka dati detaljno uputstvo kako da samostalno uvezete automobil u Srbiju iz inostranstva. U tekstu je korak pom korak dato objašnjenje za: odabir automobila, putovanje u inostranstvo, obezbeđivanje pratećih dokumenata uz automobil. Takođe smo se trudili da sugerišemo na troškove koji Vas mogu sačekati u tom procesu. Čitav jedan korak je posvećen i izbegavanju neželjenih sitacija i dodatnih troškova. Ceo tekst možete videti na linku: Detaljni opis procedure uvoza vozila u Srbiju- saveti korak po korak.

Podeli sa drugima