Elektronska naplata putarine za autoputeve u Srbiji (ENP) - kupovina TAG uređaja online

Elektronska naplata putarine - ENP - online naručivanje
 
Šta je elekronska naplata putarine-ENP?
Elektronska naplata putarine je sistem beskontaktnog plaćanja putarine upotrebom TAG uređaja za odgovarajuću kategoriju vozila 1,2,3 ili 4.
 
kategorije vozila na autoputu
 Kategorije vozila na putevima Srbje
 
Šta je TAG uređaj?
TAG je elektronski urеđaj pomoću koga se vrši plaćanje putarine u sistemu elektronske naplate na naplatnim stanicama u Srbiji.

izgled TAG uređaja sa nosačem
Izgled TAG uređaja sa nosačem
 
Kako funkcioniše TAG uređaj?
ТАG uređaj funkcioniše tako što kada vozilo prolazi kroz naplatnu stanicu u traci sa ENP sistemom detektuje se uređaj, skida novac za putarinu (za pređenu deonicu), podiže se rampa i na displeju sa leve strane kod izlazne rampe se prikazuje preostali iznos novca na TAG uređaju.
 
Kako se postavlja TAG uređaj?
TAG uređaj se lako postavlja na sredinu sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla (u kabini) 
jednostavnim lepljenjem nosača TAG uređaja na staklo nalepnicom koja se nalazi na samom nosaču TAG uređaja.
Kada jednom postavite nosač uređaja TAG uređaj možete postaviti ili skinuti u zavisnosti od potrebe.
 
Da li mogu da kosristim TAG uređaj na drugom vozilu?
Jedan TAG koristi se za jedno vozilo odgovarajuće kategorije, osim kad je u pitanju kategorija 1, u kojoj jedan uređaj može da se koristi za više vozila
 
Koliko važi TAG uređaj?
TAG uređaj nema vremensko ograničenje korišćenja i na njemu se nalaze sledeći podaci: registarski broj vozila, kategorija puta i iznos plaćene putarine
 
Koliko košta TAG uređaj?
TAG uređaj kоšta 2.022,00 rsd. Iznos se brzo vraća jer samo nekoliko prolazaka u sezoni kada su velike gužve na naplatnim stanicama potroši se na čekanje gorivo u tolikom iznosu. O vremenu i da ne govorimo. 
 
Kako se aktivira?
Da biste mogli da koristite TAG uređaj i bez zaustavljanja trakama i prolazima na naplatnim stanicama sa jasno obeleženim znakom ENP potrebno je da pored uzimanja TAG uređaja imate uplaćena sredstva na vašem TAG uređaju. Za prvu aktivaciju i mogućnost korišćenja brzog prolaza kroz naplatnu stanicu popularnom "žutom trakom" (ENP) potrebno je uplatiti na račun minimalno 1978,00 dinara.
 
kako se montira TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine
Kako se montira TAG uređaj
 
Zašto je dobro imati TAG uređaj?
Ovi uređaji su izuzetno korisni jer omogućavaju jednostavno plaćanje putarine (ENP) bez zaustavljanja i čekanja. Naročito su važni u saobraćajnim špicevima. Vozači sa TAG uređajima, na posebno obeleženim trakama za elektronsku naplatu, prolaze bez čekanja i tako obilaze i sprečavaju zastoje na naplatnim rampama.
Kako dopuniti novac na TAG uređaj?
Dopuna je jednostavna popunjavanjem forme (zahteva) unesite tražene podatke i iznos za koji želite da vam se dopuni stanje novca na TAG uređaju.
 
 
*AMSS PAKET: TAG uređaj 2.022,00 dinara + dopuna čiji iznos možete izabrati sami.
 
NAPOMENA: Elektronsku naplatu putarine može da koristi svako fizičko ili pravno lice
 
Naručite online i birajte način isporuke i broj uređaja.
Servis je dostupan 24h, TAG uređaj možete naručiti uvek od 00-24h, a ako naručujete van radnog vremena bićete kontaktirani prvi naredni radni dan. Kliknite na dugme ispod i poručite TAG uređaj i izaberite dopunu po Vašoj meri.

Podeli sa drugima