Osiguranje - Vaša pitanja

Različiti datumi na polisi i na registracionoj nalepnici

 

Pitanje iz oblasti osiguranja

Saobraćajna važi do 01.02.2018., a polisa do 13.02.2018. Kada sam ove godine obavljao registraciju u MUP-u su mi izdali nalepnicu do 01.02.2018. Šta da očekujem prilikom naredne registracije, odnosno kako da postupim jer imam preklop polise za 13 dana? Zbog ugovorenih obaveza planiram da registraciju obavim 15-16.02.2018.

 

Odgovor iz oblasti osiguranje

Prošle godine su po direktivi službenici MUP-a skraćivali datume na registracionoj nalepnici zbog zamene tablica. Naš predlog je da se registracija završi pre 01.02. i da se na polisi napiše datum koji je i bio (13.02.), a da se naglasi u MUP-u, da je prošle godine skraćen rok registracije, i da se sada nalepnica izda sa važećim datumom polise ( proveriti datum na nalepnici po izdavanju nove ). Ovo bi sve trebalo završiti pre 01.02. jer će u slučaju saobraćajne kontrole, vozilo biti u prekršaju kao neregistrovano. Takođe, ako to vozilo u registarskoj oznaci ima kvačice, potrebno je da se menjaju tablice pri registraciji, pa se u tom slučaju i polisa radi bez registarske oznake, a tablice se vraćaju u MUP...

 

Na Vaše pitanja u saradnji sa sajtom registracija-vozila.rs odgovara Katarina Momirović – ekspert iz oblasti imovinskog osiguranja.


kasko osiguranje

 

 

Podeli sa drugima