Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Vaša pitanja

Od 10.02.2010.godine

Lepo ste objasnili za uvoz automobila iz Amerike:da pre izvoza moraju da budu homologizovati,a kakva je procedura sa motociklima i da li možda imate neki pouzdan kontakt za uvoz iz Amerike?
Uredba o uvozu motornih vozila ne važi za motocikle tako da se za njih ne traži nikakva dodatna dokumetacija. Nemamo nikakve kontakte za uvoz iz Amerike.
Interesuje me da li će se broj motora ukinuti i motor se tretirati kao rezervni deo? Generalna opravka je jako skupa a motor sa papirima je dostupniji nego > rad i delovi.
Broj motora je već ukinut pravilnikom o registraciji koji se ne primeljuje dok se ne stvore tehnički uslovi za primenu. S druge strane broj motora će se evidentirati prilikom tehničkog pregleda jer im je taj podatak potreban za ispitivanje izduvnih gasova, a usput i kao osiguranje od tržišta kradenih delova vozila.
Da li invalid 80%, kome odumiru mišići na donjim ekstremitetima ima pravo na popust pri registraciji vozila? Da li može uz popust da registruje dva vozila na svoje ime i koliki je popust?
Imaju pravo kao i ostali invalidi, 80% i preko, sa odgovarajućim benificijama, samo za jedno vozilo. Troškove registracije za invalide preko 80% možete izračunati ako kliknete OVDE.
Kupila sam vozilo i zanima me sve što se tiče prenosa vlasništva i kupoprodajnog ugovora. Šta mi sve treba i koliko novca..? I prodavac i ja smo sa prebivalištem u Beogradu.
Koraci i postupak prenosa vlasništva su objašnjeni na našem sajtu. Pročitajte o tome OVDE.
Traktor Belarus 820 kupljen 2000 godine - izgubljena je carinska deklaracija i račun.Našao sam samo faktura traktora kako je kupljen.Gde se može doći do kopije ovih dokumenata?
Najbolji način da dođete do izgubljenih dokumenata je da se obratite carini i na osnovu godine uvoza probate doći do potrebnih papira.
Pravno lice je kupilo auto na lizing,da li smo u obavezi da popunjavamo putni nalog za putničko motorno vozilo, i da li vozač mora da ga uredno popunjava?
Pošto je korisnik lizinga pravno lice, potrebno je imati putni nalog koji se popunjava u skladu sa pravilnikom objavljenim u "Službenom glasniku RS" br. 20/96. Pravilnik je objavljen na našem sajtu i možete ga pročitati ako kliknete OVDE.
Interesuje me da li može da se uveze i registruje Ford Mustang 2009 godište, u Srbiji?
Polovan automobil se može uvesti u Srbiju ako ispunjva sledeća dva uslova:
1. Zadovoljava EURO3 norme
2. Model automobila se još uvek proizvodi iako ne zadovoljava EURO3 standarde.
Ako Vaš Ford Mustang zadovoljava jedan od ova dva uslova slobodno možete da uđete u proces uvoza automobila.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE