Životno osiguranje

Popunite formu za cenovnik

Pol:
Opština prebivališta:
Ime i prezime:
Godina rođenja:
Zanimanje:
Kontakt telefon:
Kontakt e-mail:
Unesite kod sa slike:

Vaša pitanja

Od 31.05.2010.godine

Upravljao sam vozilom koje se vodi na očevo ime. Usled kratera na kolovozu probušio sam gumu, iskrivio felnu i oštetio sponu. Podneo sam zahtev Beograd putu za naplatu štete, uz svu potrebnu prateću dokumentaciju zajedno sa policijskim zapisnikom, ali je zahtev odbijen uz konstataciju da u trenutku upravljanja vozilom nisam imao ovalšćenje za upravljanje istim, pa samim tim nemam ni ovlašćenje za zahtev za naplatu štete. Šta raditi u ovom slucaju, da li otac moze podneti zahtev za naplatu štete? Toliko se priča o tome da se naplati šteta od Beograd puta, u slučaju štete na putu nastale njihovim nemarom, a u praksi je gotovo nemoguće izvesti. Da ne pričam koliko sam vremena i novca izgubio za svu potrebnu dokumentaciju.
Posedovanje saobraćajne dozvole, trebalo bi da bude dovoljno, da je vlasnik saglasan da neko drugi koristi njegovo vozilo na teritoriji Srbije. Za pravni savet pozovite naseg advokata saradnika na tel. 011/333-1-200, ili 011/987
Kupio sam Treskinu kamp prikolicu, TC 303 br. šasije 03252, od prvog vlasnika sa originalnim kupoprodajnim računom iz 1981 god. Kako je vlasnik iz Vršca, nije mi dao treću tablicu! 1. Kako da nađem podatke o težini i nosivosti ovog modela 2. Kako u Kragujevcu da dobijem treću tablicu za ovu kamp prikolicu?
Na žalost nemamo nikakve tehničke podatke za tu kamp prikolicu.
Zainteresovan sam da uvezem vozlilo na invalida iz Slovenije pa me interesuje kako ide sva procedura i koje sve dokumenta treba da dobijem pri kupovini auta u Sloveniji, kako ne bih imao problema oko carinjenja i registracije. Potvrdu o oslobađanju uvoznih dažbina imam, a auto bi inače uvezo na babino ime. Mnogo biste mi pomogli ako biste mi poslali kopije svih tih papira koje se dobijaju pri kupovini vozila u Sloveniji kako bih znao šta mi sve treba, naravno u koliko ste u mogućnosti.
Sve oko uvoza vozila, pa i za invalide, radi špedicija.Najbolja varijanta bi bila da pronađete ovlašćenog špeditera koji bi Vam to detaljno objasnio.
Molim Vas da mi pojasnite koja je procedura uvoza automobila iz Crne Gore i koliko iznose carinske i poreske stope ,a takođe i svi ostali troškovi. Auto je 2008 godiste 2500 cc dizel ,pogonsko gorivo euro dizel.Procenjena vrednost iz vašeg kataloga iznosi: 2106302,00 do 2708766,00.
Za uvoz vozila iz Crne Gore važe isti uslovi kao i za uvoz iz drugih zemalja.
Prilikom popunjavanja uplatnica za registraciju kombija ja sam za teretni kombi uplatio neku taksu u iznosu od 23000rsd koja se plaća za putnički kombi.Koja je procedura povraćaja novca i kome se trebam obratiti za pomoć?
Takse za registraciju vozila pa i porez idu nar ra;un poreske uprave na opštini vlasnika vozila.Idite u filijalu banke ili pošte gde ste uplatili novac.Tamo podnesete zahtev za povraćaj novca.Posle toga ostaje Vam da čekate taj povraćaj koji otprilike traje mesec do dva od dana podnosenja zahteva.
Molim Vas da mi što je pre moguće pojasnite koje su procedure i obaveze kako bi se izvršilo adekvatno ovlašćenje za putničko vozilo na moje ime. Da li je dovoljno samo ovlašćenje? Da li se to negde mora overiti ? Napominjem da se ne radi o registraciji na moje ime već samo o ovlašćenju.
Ovlašćenje za koriscenje vozila u Srbiji overavate u opštini ili sudu (ovde možete skinuti primer ovlašćenja), a za inostranstvo vadite u AMSS (ovde možete videti šta je potrebno za međunarodno ovlašćenje).
U julu mi ističe registracija.Treba da izvršim prenos vozila na moje ime i da ga registrujem na BG.To bi radio kada i registraciju.Interesuje me koliko košta prenos i registracija.Auto je Golf3 1993 god.55 kilovata i 1598 kubika.
Registracija za to vozilo je oko 17.500,00 din, sa novim tablicama i saobraćajnom, plus tehnički pregled.Procenu vrednosti vozila kao i porez možete izračunati na našem linku "AMSS procena vozila"
Moja vozačka dozvola je istekla 2006 godine i od tada je nisam produžio. Razlog je boravak u inostranstvu. Da li prestaje važenje vozačke dozvole ili mogu da je produžim bez novog polaganja?
Zakon decidirano zabranjuje vožnju kada je vozačka dozvola istekla a pogotovu ako je istekla pre više od 6 meseci, no sa druge strane ne zabranjuje da se dozvola nakon ovog roka produži (doduše uz novu fotografiju vozača, i naravno lekarski pregled) bez ponovnog polaganja te ili tih kategorija.Za produženje vozačke dozvole obratite se Sup-u na opštini stanovanja.
Imam pajera 2.5td 2003 godiшte..Da li postoji mogućnost da ga atestiram kao teretno vozilo?Zanima me koji su uslovi da prodjem atest, i koliko putnika ću moći da primim u vozilo?
Vozilo mora biti prepravljeno u teretno vozilo, sa zaštitom putnika od tereta. Najveći broj mesta je 6 s tim da težina putnika ne sme biti veća od težine deklarisane nosivosti. kao mesto za sedenje broji se svako sedište ili nosač sedišta ili mesto na koje se postavlja nosač sedišta ako nije onesposobljeno ili sigurnosni pojas ili mesto za montažu sigurnosnog pojasa ako nije onesposobljeno.
Poštovani, suprug i ja planiramo da na godišnji odmor u Italiji krenemo kolima, pa bi hteli pre puta da nabavimo svu potrebnu opremu. Molim Vas možete li nam reći gde se može nabaviti novi komplet prve pomoći sa uputstvom Crvenog krsta? Pored, da li Italija ima mogućnost vinjeta za putnička vozila ili nekog drugog povoljnijeg načina plaćanja putarina, s obzirom da su standardne cene poprilično skupe?
Novi komplet prve pomoći se još nije pojavio u prodaji, a za ostale informacije pozovite 011/987 .
Ako je vozilo uvezeno, a plaćeni su carina i PDV, koje obaveze plaća novi vlasnik?
Novi vlasnik plaća troškove redovne registracije: obavezno osiguranje, takse, saobracajna dozvola i tablice.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE