Vaša pitanja

Od 20.09.2010.godine
Dobiću na poklon automobil Peugeot sa českim tablicama star 9 godina. Da li mogu da ga registrujem u Srbiji,Beograd? Mogu li da vozim sa češkim tablicama bez punomoći. Koje su moje obaveze, a koje su obaveze darodavca, inače mog brata. Da li se plaća carina, osiguranje...?
Ako je star 9 godina postoji mogućnost da odgovara uslovima za uvoz, samim tim i registraciju. Što se tiče vožnje vozila sa stranim tablicama na to pitanje je više puta odgovoreno.Pogledajte naše odgovore na pitanja od ranije.
Interesuje me kolika je maksimalna važnost putnog naloga za putničko vozilo registrovano na pravni subjekt, kao i kolike su kazne za slučaj neimanja ili posedovanja neispravnog putnog naloga?
Putni nalog ne sme biti stariji od 30 dana. Kazna je 50.000 do 200.000 za peduzeće i 2.500 do 10.000 za odgovorno lice.
Koliko dana pre isteka registracije se može ponovo registrovati vozilo. Konkretno, regiostracija mi ističe 30.09.2010. godine, da li mogu sutra da obavim tehnički i registrujem vozilo.
30 dana pre isteka registracije može se zahtevati produženje registracije.
Istekla je registracija, auto nije odjavljen (tablice nisu vraćene)i auto ima neatestiran plinski uređaj. Hoću da ga registrujem i koja je sada procedura? Da li nakon odjave mogu da odradim tehnički pregled i bez atesta za plin ili prvo moram na atestiranje?
Jasno je da na tehničkom pregledu nećete "proći" bez atesta, tako da se odgovor sam nameće.
Kada stupa na snagu novi zakon o auto skolama? Imam 17 godina i počeo sam da vozim časove za kamion. Da li ću moći da dobijem dozvolu ako se zakon donese pre nego što postanem punoletan?
Kada ga MUP napiše i izda.
Da li mogu da vozim automobil od devojke koji je na njeno ime a ima BiH table? Uz punomoc naravno.Da li ona mora biti pored mene u toku voznje?Ja imam Srpsko drzavljanstvo.
Takav automobil u vašem slučaju ne možete voziti.
Da li je ovlašćenje za upravljanje tuđim motornim vozilom vremenski ograničeno, i ako jeste koliki mu je vremenski rok trajanja?
Vremenski je ograničeno samo ako istek važnosti ovlašćenja piše na njemu..
Posedujem putnički automobil BMW 325i, 1991 godište, u decembru mi je istekla registracija, a u februaru sam zatečen da vozim ne registrovan auto te su mi iz MUP-a oduzele tablice. Na kućnu adresu mi nije stigao nikakav poziv od sudije za prekršaje. Interesuje me kolika je moja kazna? I dal će mi se obračunavati kazna zato što nisam odjavio vozilo na vreme ili ću platiti samo kaznu za ne registraciju tablica?
Moraćete da se za kaznu raspitate kod sudije za prekršaje. Opseg je 6.000 do 20.000 i 2 kaznena poena.
Hteo bih da kupim auto kome registracija ističe 05.2011. Da li mi je potreban neki dokument da bih mogao da vozim auto do isteka registracije i da li mi je pri registraciji potreban još neki dokument osim kupoprodajnog ugovora?
U stvari vi hoćete da kupite auto u maju sledeće godine a do tada da ga vozite na ovlašćenje.
Kada će početi prebacivanje srpskih dozvola za osobe koje žive i rade u Italiji na Italijanske.?
Takvo pitanje treba postaviti Italijskim vlastima..
Da li mogu i kako da dobijem COC dokument za ford focus 2003 godiste uvezen u BIH iz Amerike. U zavodu za standardizaciju nisu mogli da daju potvrdu EUR 3 .
Obratite se zakonskom zastupniku Forda sa zahtevom da vam se izda duplikat COC.
Imam BiH vozačku, zanima me da li ako uradim prenos tj zamenim je za SRB vozačku mogu da vozim automobil sa tablicama Srbije, i da li mogu da ga registrujem u Srbiji na svoje ime? Imam prijavu prebivališta u Beogradu, nemam drzavljanstvo Srbije.
Koliko smo mi obavešteni - da.


Odgovore na vaša pitanja daje AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE