largus Subotica registracija vozila levi

largus subotica registracija vozila desni

kasko osiguranje
tehnicki pregled

Potrebna dokumenta za uvoz vozila u Srbiju | Uvoz polovnih automobila u Srbiju

 

  1. Procena iznosa carine i poreza za vozilo -  Prva informacija potencijalnom uvozniku polovnog vozila. Kontaktirati ovlašćenu špediciju da mu na osnovu tehničkih karakteristika polovnog vozila procene iznos carinskih dažbina i propratnih troškova do Srpskih tablica.

 

  1. Uverenje u ispitivanu vozila – od 19.4.2014 Agencija za bezbednost saobraćaja je je donela Pravilnik o ispitivanju vozila da za svako motorno i priključno vozilo koje se uvozi u Republiku Srbiju ovlašćene laboratorije utvrđuju da li predmetno vozilo ispunjava norme u skladu sa Zakonom Republike Srbije. Uverenje o ispitivanu vozila za vozila od 2002 godine nije neophodno da bi se okončalo carinjenje ali je neophodno da bi se izvršio tehnički pregled na vozilu i spremila dokumentacija za registraciju. Vozila 2000 god i 2001 god moraju da imaju Uverenje o ispitivanju vozila da bi se pristupilo carinjenju.

 

  1. Jedinstvena carinska isprava ( u daljem tekstu JCI ) – Ovo je Carinski obrazac koji popunjava deklarant ili ovlašćeni carinski agent. Carinski agent popunjava JCI shodno Pravilniku o obrascima i sa svim pratećim dokumentima polovnog automobila predaje Carinskim organima koji dalje postupaju po Carinskim zakonima i procedurama. Deklarant je odgovoran za verodostojnost podataka upisanih u JCI i obavezan je da na pisani zahtev Carinskih organa dostavi dodatnu dokumentaciju za polovan putnički automobil.
  1. Obračun carinskog duga (u daljem tekstu carinski račun) – Po okončanju carinskih procedura dobija se carinski račun koji se plaća opštom uplatnicom ako je u uvoznik fizičko lice ili nalogom za prenos za pravno lice.

 izracunaj carinu i porez poruči automobilPodeli sa drugima


kasko osiguranje