Dodaci i aplikacije za telefon koji će vam olakšati vožnju

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Pametni telefoni izuzetno su korisni uređaji, a ukoliko ih savesno i pametno koristite umnogome vam mogu olakšati vožnju. Držanje telefona u rukama, bilo da njime razgovarate ili šaljete poruke, zabranjeno je zakonom i za njegovu upotrebu tokom vožnje sledi novčana kazna.

Ipak, postoje načini da bezbedno koristite određene prednosti telefona tokom vožnje, a određeni dodaci i aplikacije će vam biti najbolji saveznici u tome.

Online shop dodataka za telefon je jedna od olakšica koju donosi 21. vek, pa ćete sve praktične dodatke moći da nabavite iz fotelje i njihovu dostavu očekujete na kućnoj adresi.

U nastavku teksta saznajte koji su to dodaci, ali i aplikacije koji će vam olakšati vožnju i pružiti maksimalan ugođaj na putu.

Držači za telefon - sjajan gedžet za bezbrižnu vožnju

Svaki vozač želi da se oseća komforno tokom vožnje. Međutim, kada ste se na određenu destinaciju uputili po prvi put, vrlo je verovatno da će vam trasa biti nepoznata, a vožnja otežana - ukoliko ne uključite navigaciju.

Telefon ne smete držati u ruci dok vozite, a njegovo korišćenje tokom vožnje svakako nije preporuka, te su vam u brojnim situacijama držači za telefon neophodni.

Potrebno je da za svoje vozilo i telefon obezbedite kvalitetan i praktičan auto nosač za mobilni, kako biste u njega sa lakoćom smestili svaki model telefona. Važna stavka je da postoji mogućnost da uređaj postavite pod određenim uglom kako bi vam bilo što praktičnije da pratite, a kako bi vam ruke bile fokusirane isključivo na upravljanje volanom.

Na tržištu postoje brojni modeli držača za telefon, u vidu štipaljke i magneta. Savetujemo vam da se odlučite za kvalitetan stalak koji će odgovoriti na sve vaše zahteve i postati vam desna ruka na putu.

telefon u kolima

Auto punjači - praktičan dodatak za duža putovanja

Da li idete na putovanje automobilom?

Bilo da je vaš odgovor u ovom trenutku potvrdan ili odričan, sigurni smo da će doći i taj trenutak da se sa svojim četvorotočkašem uputite na udaljenu destinaciju. Putovanje automobilom poseban je doživljaj i avantura za pamćenje. Ovaj izuzetno praktičan vid putovanja omogućava vam da pravite pauze kada to poželite, boravite nekoliko dana na usputnoj destinaciji i sami isplanirate čitav put.

Kada u automobilu provodite nekoliko sati, razgovori sa saputnicima, ali i slušanje muzike način su da “ubijete vreme” i učinite putovanje interesantnijim. Poznato je da se baterije pametnih uređaja troše brzo, posebno u uslovima kada su konstantno u upotrebi, te je auto punjač sjajan dodatak za sve koji se odlučuju za ove avanture.

Naravno, ova situacija nije izolovana, odnosno auto punjač vam može koristiti i u drugim slučajevima, posebno ako u automobilu provodite veći deo svog dana. Punjenje tokom vožnje rasteretiće vas razmišljanja o bateriji telefona, gde god da ste se zaputili.

Bluetooth slušalice - bezbednost je na prvom mestu

Poznato je da tokom vožnje ne smete da razgovarate, odnosno držite telefon u rukama, iz bilo kojih razloga.

Međutim, sve više ljudi u savremnom dobu automobil koristi svakodnevno, u poslovne svrhe, te je poziv tokom radnog vremena neizostavan. U tim trenucima treba biti profesionalan, ali i bezbedan. Bežične bluetooth slušalice pravo su rešenje za svakog savesnog vozača.

Izuzev praktičnosti i jednostavnog primanja poziva na taster, bežične slušalice će eliminisati mogućnost uplitanja žica, i podići bezbednost tokom vožnje na maksimum.

Korisne aplikacije koje će vam olakšati vožnju

telefon vozilo

Korisne aplikacije za pametne telefone razvijaju se ubrzanim tempom, a svaka nova aplikacija ima brojne pogodnosti koje olakšavaju mnoge životne segmente, pa tako i vožnju. Možemo reći da je kombinacija dobrih dodataka i aplikacija za telefon pun pogodak, te da će svaku vožnju podići na viši nivo i pružiti vozaču maksimalan komfor na cesti.

Prva u nizu aplikacija su sasvim sigurno offline mape, pogodnost koja će vam zatrebati između ostalog prilikom putovanja u inostranstvo, gde nemate konekciju sa internetom.

Aplikacija pod nazivom Here WeGo Maps & Navigation upravo je jedna od onih koje vam mogu pokazati rutu do određenog odredišta, a dostupna je i opcija glasovne navigacije.

Još jedna aplikacija koja će biti interesantnan vozačima jeste Find my parked car, koju treba uključiti gde god da se parkirate tako da vas ona po povratku sa lakoćom može usmeriti na tu lokaciju. Ova aplikacija posebno je praktična kada negde idete po prvi put ili kada parkirate svoje vozilo na nepreglednom parkingu velikih dimenzija.

Stanje na putevima je treća aplikacija koju vam savetujemo da instalirate. Ova korisna aplikacija prikazuje puteve na teritoriji Republike Srbije, a prilikom vožnje vas obaveštava na kojim rutama su radovi, gužve, naplatne rampe i slično. Na najsavremenijim mobilnim uređajima, Google mape će prikazivati iste ove informacije, te nema potrebe za instaliranjem drugih aplikacija.

Nadamo se da vam je naš tekst pružio praktične informacije, te da ste sada pripremljeni da iskoristite sve pogodnosti mobilnih telefona i njihove dodatne opreme kako biste uživali u lagodnoj vožnji vašim četvorotočkašem. Vozite bezbedno!