Aktuelno - Registracija Vozila novosti

Teretnjaci "na udaru" WIENER STADTISCHE osiguranja - skuplji od drugih za 10%

Protekle nedelje poskupljenja nisu zaobišla ni osiguravajuća društva pa je trend poskupljenja cena obaveznog osiguranja prešao i u Wiener Städtische osiguranje. Poskupelo je obavezno osiguranje (osiguranje koje se plaća uz registraciju vozila) pa je sada Wiener po visini premije osiguranja za putničke automobile odmah iza Generali osiguranja. Poskupljenje iznosi malo više od 1%, a sličan procenat poskupljenja je za motocikle i vučna vozila. Na udaru poskupljenja Wiener osiguranja su se našla teretna vozila i autobusi. Ubuduće će vlasnici teretnih vozila koji se prilikom registracije budu odlučili za polisu Wiener-a plaćati 10% veću premiju u odnosu na ostala osiguravajuća društva. Razlika u ceni između najskupljeg Wiener osiguranja i najjeftinijeg za teretnjake do 1 tone nosivosti iznosi oko 2000 dinara dok za teretnjake preko 15 tona nosivosti iznosi čitavih 10000 dinara.
Preporuka vlasnicima teretnih vozila je da se kod tehničkih pregleda i agencija prilikom registracije raspitaju o ponudi obaveznog osiguranja jer pravilnim izborom polise ušteda u ovom trenutku može biti značajna. Tačan cenovnik obaveznog osiguranja za sve vrste vozila kod svih osiguravajućih društava u Srbiji možete videti na sledećem linku: CENOVNIK OBAVEZNOG OSIGURANJA ZA MOTORNA VOZILA.

Na slici je data cena obaveznog osiguranja za teretno vozilo nosivosti 750kg i osnovnog premijskog stepena (bez bonusa / malusa).

poskupljenje wiener  osiguranja u 2018-oj

Podeli sa drugima